Primăria Timișoara plătește în avans aproape 10 milioane de euro pentru furnizarea...

Primăria Timișoara plătește în avans aproape 10 milioane de euro pentru furnizarea gazului către „gaura neagră” Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a fost nevoită să ia o decizie importantă cu privire la furnizarea gazelor naturale către Colterm. Astfel, astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre prin care municipalitatea se obligă să plătească aproape zece milioane de euro drept avans către E.on.

Concret, este vorba de un proiect referitor aprobarea „Convenţiei de justificare a avansurilor încheiată între Municipiul Timişoara, Compania Locala de Termoficare Colterm S.A. Timişoara şi E.ON Energie România S.A.”. Astfel, potrivit documentației care însoțește proiectul, prin Convenția de justificare a avansurilor, se va repartiza în avans suma estimată de 44,8 milioane lei de la bugetul local al Primăriei Timișoara pentru anul 2020, „pentru asigurarea, în condițiile legii, a continuității serviciului public de alimentare cu energie termică a populației Municipiului Timișoara”.

În proiect se mai arată că „achitarea în avans conduce la obţinerea de către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A., în calitatea sa de furnizor de energie termică, a unor preţuri avantajoase ale gazelor naturale achiziţionate”.

Tot din documentație mai aflăm că reprezentanții Colterm au informat Primăria Timișoara, printr-o adresă, că „la data de 31.12.2019 nu a depăşit limita de 90 milioane de euro aferentă perioadei 2014-2019 a Schemei de ajutor de stat, acordat de la bugetul local al Municipiului Timişoara, în vederea acoperirii costurilor aferente serviciului de interes economic general de producere, transport, distribuţie a energiei termice prin sistem centralizat către populaţie”.

Suma de aproape zece milioane de euro este suficientă pentru a acoperi furnizarea de gaze naturale către Colterm pentru perioada 01 ianuarie – 30 aprilie.


Această sumă de bani, potrivit convenției, trebuie să fie cuprinsă în bugetul local aferent anului 2020. Proiectul de buget nu a fost încă votat de către Consiliul Local Timișoara.

Vara trecută, furnizorul a fost foarte aproape de a opri alimentarea cu gaz a Colterm din cauza datoriilor, compania de termoficare fiind nevoită să ia credite pentru a-și plăti furnizorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.