Primarul Robu: ”O veste de senzație, iar va fi vâlvă. Am rezolvat...

Primarul Robu: ”O veste de senzație, iar va fi vâlvă. Am rezolvat problema ciorilor din parcul catedralei”

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara, că a găsit o metodă prin care să alunge ciorile din parcul catedralei. Astfel, potrivit edilului-șef, în parc, printre copaci, au fost montate… lampioane, iar păsările nu ar suporta lumina, motiv pentru care de două zile nu au mai fost văzute.

„Acum vă dau o veste de senzație, iar va fi vâlvă. Am rezolvat problema ciorilor din parcul catedralei, cel puțin pentru o perioadă. Eu sper să nu ajungă, așa inteligente cum se zice că sunt, să revină și să facă ineficientă intervenția noastră. Nu vă puteți închipui cum am reușit. Ne luptăm cu ciorile de jumătate de secol, cu cele din spatele catedralei, am încercat în toate felurile să scăpăm de ele, și cu reproducerea unor sunete produse de păsările de pradă, cu anticoncepționale nu am încercat, a fost o idee care nu mi-a aparținut, dar așa s-a spus atunci. (…) De Crăciun, știți bine că s-au pus aceste lampioane prin copacii din parcarea primăriei, aici era plin de ciori. Eu am observat că nu mai sunt ciori pe aici și m-am gândit oare chiar nu le place lumina sau sunt speriate văzând ceva corpuri care luminează în copaci, unde le place să stea? Am monitorizat ce se întâmplă din luna decembrie, nicio cioară nu a mai apărut. Atunci am cerut șefului Direcției de Mediu să pune lampioane și în parcul catedralei. Ele au fost puse și alaltăseară nu a fost nicio cioară, aseară s-a făcut verificarea, am și poze, nici urmă de ciori. Așadar, am redat parcul catedralei oamenilor, pentru că devenise parcul ciorilor”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că parcul din spatele catedralei nu mai putea fi utilizat de către oameni din cauza ciorilor, deși a fost reabilitat în urmă cu câțiva ani. Nicolae Robu nu știe încă dacă metoda va fi una de succes și ciorile nu se vor întoarce în parc.

„Problema era una chiar importantă, dincolo de aspectele comice ce țin de subiect. Parcul acela nu mai era utilizabil de către oameni. Puteai toată ziua să speli băncile, că a doua zi erau pline de ce produc ciorile. Parcul nu a mai putut fi folosit de către oameni, deși e un parc frumos, am pus bănci noi, am reabilitat aleile, nu îl folosea nimeni în situația în care era.


Este haios, dar ce este important e că ne vom putea bucura și de parcul catedralei, așa cum ne bucurăm și de celalalte parcuri. Sper ca ciorile să nu se obișnuiască și cu această lumină, cu lampioanele. Așa am pățit când am pus dispozitivele care reproduceau sunete ale păsărilor de pradă, s-au speriat, dar după ceva vreme au reapărut”, a adăugat Nicolae Robu.

În total, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, au fost montate în parcul din spatele catedralei un număr de 18 lampioane.

3 COMENTARII

  1. eu nu inteleg cum poate fi un om atat de tampit. nu, robulache, nu ai rezolvat nimic. va continua sa puta a rahat de cioara pentru totdeauna. dar e bine ca ai mai facut o spaga din ceva becuri chinezesti, felicitari, mare valva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.