Primarul Robu, despre licitațiile publice: „Să nu aud că-și permite cineva să...

Primarul Robu, despre licitațiile publice: „Să nu aud că-și permite cineva să se amestece nici în numele meu, nici în numele Sfântului Sisoe”. De ce nu vin firmele să ia contracte

5
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu susține că nimeni nu se amestecă în licitațiile publice lansate de Primăria Timișoara. Ba mai mult, edilul-șef a afirmat că are încredere în angajații Serviciului de Achiziții Publice și are și dovezi pentru a demonstra că nu este favorizată nicio firmă.

„Am un principiu: ca să am încredere în cei de la Serviciul de Achiziții Publice, și am încredere, le-am spus eu, dacă eu, ca primar, nu mă amestec în niciun fel, nu mă interesez măcar cine s-a înscris la licitație, nu mă interesează decât finalul, când primesc raportul procedurii, mai departe e răspunderea voastră pentru tot ce ați făcut, la mine vine raportul procedurii, atunci să nu aud că-și permite cineva să se amestece nici în numele meu, nici în numele, de exemplu, Sfântului Sisoe. Nimeni nu are dreptul să se apropie de cei din Serviciul de Achiziții Publice și să încerce să-i influențeze sau măcar să se intereseze de ceva. Trebuie lăsați în pace, oamenii își fac datoria, iar ca dovadă că la o licitație unde am avut un singur ofertant, rămas în procedura de licitație electronică finală, care este o competiție, acel ofertant a tot scăzut prețul, în sistem nu vezi totul, așa este făcut, și vezi pe ce loc ești tu.


A văzut că este pe locul întâi și și-a spus hai, să mai scad prețul, să nu pierd locul întâi. În pasul doi a văzut că e tot pe locul întâi și a scăzut cu 20 de milioane, deși era singur în competiție. Asta arată corectitudinea achizițiilor publice la Primăria Timișoara, nu a transpirat faptul că acel ofertant a rămas singur în competiția de licitație electronică”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei are și o explicație pentru faptul că la unele licitații nu se înscrie nicio firmă. Astfel, Nicolae Robu crede că societățile sunt mai interesate să lucreze în domeniul privat, deoarece câștigă mai mulți bani.

„Sunt mai multe licitații la care nu vin ofertanți. Eu cred că pentru că sunt foarte multe lucrări în domeniul privat la noi și firmele preferă să lucreze în sectorul privat, de unde câștigă mai mult și unde nu au problemele existente în relația cu agenții publici, unde ba sunt chemați la Curtea de Conturi, ba la DNA, nesimțindu-se vinovați cu nimic, să ne înțelegem. Și oamenii zic de ce să mă duc eu, de ce să am acest disconfort, că evident că nu pățesc nimic, când poți să bați palma cu cineva din domeniul privat. (…) Dacă e găsit cineva vinovat că alterează o competiție, atunci evident la pușcărie”, a detaliat Nicolae Robu.

5 COMENTARII

    • În Primăria asta sunt probabil foarte mulți corupți dar procurorii nu au prins pe nimeni. Justiția e a Primăriei corupte !

  1. Asta e vrăjeală doar nu l credeți pe mincinos. Minte mult acest primar și rezultatele se văd în oraș =0000000,nimic dar el atât știe să se laude cu minciuni.

  2. Domnule Dragoș, întrebați va rog pe cei de la achiziții din ce motiv au anulat anuntul cu privire la contractul de Întreținere și amenajare spații verzi, care a fost publicat fara condiții restrictive de participare, si apoi au publicat un alt anunt in care au trecut condiții restrictive. Intreb si eu ca era șansa ca Rogera si Green City firme PNL sa nu mai ia contractul? Cine a ordonat retragerea primului anunt, si cine a ordonat impunerea de condiții, ca sa poata lua tot firmele care trebuie contractul?

  3. Alooooo DNA, chiar nu vă pasă de Timișoara, chiar sunteți așa pasivi la câte ilegalități se întâmplă în primărie?????? Vreți salarii….???????,,,,,,, aveți salarii!!!!!!!!,,, acum mai vreți și pensii speciale pt ce?????????……,,,, ca doar stați pasivi la tot ce face primarul???????? Rușine DNA……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.