Primarul Robu, dezinteresat de o întâlnire organizată la Ministerul Mediului privind calitatea...

Primarul Robu, dezinteresat de o întâlnire organizată la Ministerul Mediului privind calitatea aerului. Pe cine a trimis „să ne informeze”

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Mediului a solicitat, în luna ianuarie, unui număr de zece orașe, printre care și Timișoara, să facă planuri în ceea ce privește reducerea poluării. De altfel, astăzi, la ora 14.00, la sediul Ministerului Mediului a fost planificată o întâlnire între ministru și primarii celor zece orașe nominalizate, la care Nicolae Robu nu a dorit, însă, să participe.

Concret, primarul Timișoarei a susținut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că l-a trimis pe fostul său consilier personal Cătălin Iapă, care de o lună ocupă funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, să stea de vorbă cu ministrul Mediului, pentru a afla ce s-a discutat la întâlnire.

„Am fost invitați și noi să participăm la discuție. Noi nu suntem, așa cum s-a făcut mediatizarea, în acea categorie cu grave probleme, dar așa le place unora să împroaște cu noroi orașul în care trăiesc. Noi avem din când în când depășiri, așa cum eu am spus, relatând corect cum stau lucrurile, la parametrii care sunt monitorizați oficial, singurii care sunt monitorizați. Vom fi reprezentați acolo (n.r. la întâlnire) de încă și colegul nostru, chiar dacă și-a asumat alte responsabilități, să vedem despre ce este vorba, l-am rugat pe domnul secretar de stat Cătălin Iapă să ne informeze despre ce este vorba, va sta de vorbă și cu domnul ministru al Mediului și îmi va transmite.


Deci, el nu este participant la discuție, pur și simplu, ci va avea o discuție colegială cu domnul ministru. Nu este reprezentantul primăriei, desigur, dar ne aduce informațiile de rigoare. Noi procedăm așa cum știm noi că trebuie să facem pentru a fi eficienți”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a fost întrebat dacă Iapă a făcut ceva concret pentru oraș, din postura de secretar de stat, însă Nicolae Robu a ținut să-i ia imediat apărarea, precizând că are misiunea clară de a urmări proiectele privind realizarea sălii polivalente și a noului stadion.

„Eu nu știu ce vă închipuiți dvs., că un secretar de stat când ajunge acolo, ia așa, precum se ia cuțitul în fața unui tort, începe să taie felii și direcționează unde i-ar plăcea lui să ajungă. Este secretar de stat responsabil de relația cu Parlamentul și participă alături de noua echipă din Ministerul Dezvoltării la așezarea lucrurilor pentru a fi gestionate cât mai bine fondurile europene. Ce să facă pentru Timișoara? El mă informează cum stau lucrurile cu toate proiectele de interes pentru noi, cu toate programele de interes pentru noi și își va exercita prerogativele respectând legea și nicidecum procedând discreționar. Ar fi vai de țara asta dacă cineva ajuns într-o funcție va putea să procedeze acolo discreționar. El își exercită prerogativele după niște reguli. (…) Ne-a dat informații despre ce trebuie făcut pentru decontarea facturilor pe PNDL 2, le-am transmis eu mai departe tuturor primarilor noștri, și evident ne ajută făcând munci de informare pentru noi, că doar n-o să facă el treaba în locul nostru și urmărind ceea ce solicităm noi. La CNI, deocamdată acolo are o misiune foarte clar definită de către mine, să urmărească proiectul sala polivalentă și proiectul stadion”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.