Primarul Robu: „Estimez că în luna aprilie încep lucrările la centura de...

Primarul Robu: „Estimez că în luna aprilie încep lucrările la centura de sud a Timișoarei”

1
DISTRIBUIȚI

centura de sud

Nicolae Robu a susținut, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Primăriei Timișoara, că sunt șanse ca lucrările la centura de sud a orașului să înceapă în perioada imediat următoare.

„Centura este în lucru, în execuție. Nu s-a dat ordin de începere al lucrărilor, dar se va da în curând. Ieri am avut o ședință cu toate părțile implicate, vreo 15 oameni au participat, la sediul Primăriei Timișoara, și ne-am clarificat cu tot ce este de făcut. Joi va avea loc o ședință a comisiei tehnice la CNAIR. Am dat avize favorabile de începere a lucrărilor și noi, și comuna Moșnița Nouă, și comuna Șag, și comuna Sânmihaiu Român, și CJ Timiș, desigur.


Sper ca joi comisia tehnică să dea undă verde pentru a se începe lucrările. O să vorbesc cu domnul ministru al Transporturilor să acorde atenția cuvenită acestui obiectiv și să dea drumul la lucrări cât mai repede. S-a pierdut mult prea mult timp”, a declarat Nicolae Robu.

Totuși, primarul Timișoarei a precizat că va mai dura până când utilajele vor fi efectiv pe teren. Asta pentru că este nevoie de pregătirea de șantier.

„După ziua de joi, se poate da ordin de începere a lucrărilor. Sigur, executantul are nevoie de timp până aduce utilajele, își caută parteneri, probabil, cărora le subcontractează o parte din lucrări. Dar important este să mergem pe teren și să se predea amplasamentul. Eu estimez că se poate undeva în luna aprilie să se lucreze pe teren. Evident că eu îmi doresc să fi fost deja începute, îmi doresc să înceapă mai repede, dar mă tem că mai repede nu se poate”, a detaliat Nicolae Robu.

Lungimea totală a centurii va fi de 25,69 de kilometri. Traseul centurii se desfășoară pe raza Timișoarei, dar și a localităților Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda. Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția este TIRRENA SCAVI SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA, echivalentul a 58 milioane euro fără TVA, având un cost/km de 2,25 milioane euro fără TVA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.