Primul caz de coronavirus, confirmat în România. Anunțul ministrului Sănătății

Primul caz de coronavirus, confirmat în România. Anunțul ministrului Sănătății

0
DISTRIBUIȚI

coronavirus

Primul pacient din România cu coronavirus  a fost confirmat, astăzi. Este vorba de un pacient din Gorj, a confirmat un oficial din Ministrul Sănătății. Nelu Tătaru , secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat, în această seară, că primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat la una dintre persoanele din Gorj care au intrat în contact cu italianul bolnav, care a fost în vizită în Dolj și Gorj. Primul pacient din România confirmat cu coronavirus este în carantină acum și urmează să fie internat. La ora 23.00, urmează o conferință de presă la MAI. Vom reveni.

UPDATE 1 Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, în această seară, că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună și nu are simptome de boală.


Familia bărbatului, formată din șapte persoane, a fost pusă în carantină, sub pază.

Costache a declarat, într-o conferință de presă, că primul caz din România, confirmat cu noul coronavirus a fost descoperit în urma testării persoanelor care au intrat în legătură cu italianul internat în Rimini.

„În urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au întrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă și vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus ministrul Sănătății.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a declarat că un echipaj a plecat spre Craiova pentru a prelua bărbatul și să îl ducă la „Matei Balș”.

„Un echipaj SMURD a plecat deja la la Craiova pentru a prelua persoana respectivă și a o transporta la Spitalul Matei Balș. Toate celelalte 7 persoane care mai erau în casă vor rămâne izolate în casă. Transportul se va face în condiții de siguranță”, a spus Arafat.

Victor Costache și Raed Arafat nu au dorit să facă public vârsta pacientului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.