Proiectul Timișoara 2021, sprijin de doar 2,5 milioane lei de la Guvern....

Proiectul Timișoara 2021, sprijin de doar 2,5 milioane lei de la Guvern. Primarul Robu: „Dacă rămâne PNL la putere, vom primi bani mult mai mulți”

0
DISTRIBUIȚI

Bătaie de joc din partea Guvernului României la adresa proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Ministerul Culturii va finanța, în acest an, programele artistice din cadrul proiectului cu doar 200.000 de lei. De asemenea, din suma cerută de 43 de milioane de lei pentru sprijinirea proiectelor de infrastructură, au fost alocați doar 2,5 milioane de lei.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a afirmat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că în cazul în care PNL va rămâne la putere, proiectul TM2021 va primi mai mulți bani.

„Eu sper și sunt convins că dacă PNL rămâne la putere, asta se va întâmpla. Să primim bani mult mai mulți decât este prevăzut în momentul de față să se dea Timișoarei. Eu am avut discuții personal cu premierul Orban, care m-a asigurat că Timișoara va primi bani din fondul de rezervă în ritmul în care e nevoie de ei pentru ca proiectele să avanseze. În orice caz, eu nu pot concepe să nu avanseze aceste proiecte în orice condiții și, prin urmare, va fi o prioritate pentru noi. La nevoie, vom face rectificări de buget și vom da din bugetul local mai mulți bani, în cazul în care nu vom primi susținere din alte părți. Haideți să privim spre viitor cu optimism și cu încredere. Așa a fost politica de întocmire a bugetului, având în vedere situațiile foarte grele găsite moștenire de la guvernarea precedentă.


Este un program de importanță națională. Eu mereu scriu proiectul național Timișoara – Capitală Culturală Europeană. Este un proiect național, al României, angajat ca atare de statul român, pentru că statul român a intrat în competiție ca să fie desemnat ca unul din statele ce va da o capitală culturală europeană în 2021. Eu vă spun, în orice condiții, luăm din altă parte pentru a susține aceste proiecte care țin de onoarea noastră ca oraș și ca țară. Astea trebuie conștientizate. Domnul premier mi-a promis că vom primi banii necesari.Haideți, să avem un pic de răbdare, că acum se vor așeza lucrurile la nivel național”, a declarat Nicolae Robu.

În momentul în care un jurnalist a atras atenția că a fost găsită o sumă de 3,5 milioane de lei pentru a fi alocată pentru Vila Florica, unde liberalii sărbătoresc ziua PNL, din fondul de rezervă al Guvernului, dar pentru proiectul TM2021 nu, Nicolae Robu a precizat că „am promisiune fermă din partea premierului Orban că Timișoara va primi bani pentru a se achita de toate angajamentele sale și ale statului român pe proiectul național, pe proiectul României, Timișoara – Capitală Culturală Europeană. Greul îl ducem noi, am cheltuit sute de milioane de lei în toți acești ani. Nu am stat toată ziua să vorbesc despre cât am cheltuit, dar dacă fac o listă cu tot ce am făcut noi în toți acești ani în regim accelerat, ca să nu intrăm în blocaje, astfel încât anul 2021 să ne prindă cu poduri în reabilitare, cu pasaje în construcție în punctele cheie. Eu știu de ce am chinuit lumea cu această abordare. Nu am vrut să ne prindă anul 2021 cu șantiere la aceste puncte cheie”.

Întrebat dacă intenționează să organizeze un miting pentru ca Guvernul să aloce banii necesari pentru proiectul TM2021, la fel cum a făcut și pentru centura sud, primarul Timișoarei a afirmat că „dacă va fi nevoie, da. Dar nu va fi nevoie, sunt convins. Cu PNL la putere nu va fi nevoie să fac niciun miting. Sunt încrezător că vom primi toți banii necesari pentru acest proiect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.