PSD Timiș va avea propriul candidat pentru Primăria Timișoara, „singurul care-l poate...

PSD Timiș va avea propriul candidat pentru Primăria Timișoara, „singurul care-l poate învinge pe Nicolae Robu”. Călin Dobra, oficial candidat pentru președinția CJT

0
DISTRIBUIȚI

Alfred Simonis, ales recent în funcția de președinte al PSD Timiș, a fost invitat în această seară în studiourile on.set, la emisiunea PRESSALERT Live, unde a dezvăluit că filiala pregătește o strategie pentru a-l „detrona” pe Nicolae Robu, primarul cu două mandate consecutive, la alegerea căruia în 2012 au contribuit decisiv și social-democrații.

„Categoric de data aceasta PSD Timiș va avea cel mai bun candidat și singurul capabil să-l învingă pe Nicolae Robu. N-am să discut despre nume acum, dar avem în plan o strategie și un candidat cu care să îl învingem pe Robu”, a spus Alfred Simonis, evitând să ofere mai multe detalii.

Deputatul nu ia momentan în calcul o alianță cu Pro România la nivel local. „N-am avut până acum vreo discuție pentru a constitui o alianță la nivel local. Dacă mă uit la declarațiile liderilor Pro România, mi se pare că nu ar dori o astfel de alianță, deși în aceeași conferință spuneau că ar fi bine ca stânga să se unească.


Pot să spun că Marius Craina este un prieten, un om extarordinar, un bun profesionist și e regretabil că cei de la PNL l-au schimbat cum l-au schimbat de la Spitalul Județean, fără a se gândi la consecințe”, a declarat Simonis.

În lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș va intra, din partea PSD Timiș, cel care ocupă și acum această funcție, Călin Dobra, decizie luată în Comitetul Executiv Național al partidului. Titu Bojin, fost președinte CJT, a revenit la finalul anului trecut în partid, după trei ani la UNPR, și își manifestase disponibilitatea de a candida din nou pentru șefia județului. „Mâine va avea o ședință de Comitet Executiv la nivel de filială, unde voi supune votului propunerea ca Dobra Călin să fie candidatul PSD pentru funcția de președinte al CJT, decizie luată deja la CEx național. Titu Bojin poate candida pe lista consilierilor județeni, dacă se înțelege cu Dobra. După aproape 30 de ani în PSD, nu cred că Titu Bojin va dori să facă rău acestui partid”, a mai spus Alfred Simonis, care promite că partidul său va face opoziție „așa cum trebuie” de acum înainte: „S-a văzut în scorul de la ultimele alegeri că PSD n-a făcut opoziție la nivel local. Dincolo de erorile majore la nivel național, PSD Timiș a făcut greșeli și la nivel local, una dintre ele fiind lipsa de opoziție față de o administrație ineficientă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.