Ripensia a încheiat la egalitate amicalul cu Crişul. Alexandru Pelici a testat...

Ripensia a încheiat la egalitate amicalul cu Crişul. Alexandru Pelici a testat un nou jucător, dar rămâne în criză de atacanţi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a făcut egal azi cu Crişul Chişineu Criş în primul test de la revenirea din Turcia şi totodată penultimul dinaintea restartului de campionat. A fost 2-2 cu divizionara C arădeană după ce roş-galbenii au condus cu 1-0 la pauză.

Alexandru Pelici a ales să abordeze acest meci cu doar o parte a lotului, dar şi cu un nume nou. E vorba de mijlocaşul stânga Ştefan Răchişan (21 ani), de la SR Braşov (L3). In continuare insă timişorenii suferă la capitolul atacanţi. Lucru vizibil şi azi, când Golda a fost folosit tot meciul, dar a irosit şansele avute.

In minutele 5 şi 15 Golda nu a reuşit să direcţioneze pe poartă baloanele centrate din banda dreaptă. Intre timp Crişul putea deschide scorul la o eroare mare făcută de Păduraru, care a trimis in Modan, noroc că M. Codrea a ezitat şi a şutat peste.

Primul gol a fost marcat de activul Cosmin Sîrbu, care a deschis scorul cu un şut sub bară după o pasă scurtă la limita careului advers. Cu un minut inainte de pauză Crişul putea egala, dar Modan a nimerit bara cu o lovitură de cap din careu.

A fost in cele din urmă 1-1, dar din minutu 58, când Lazăr a recepţionat scurt in careu şi a trimis cu latul in vinclul din dreapta lui Dobre. Apoi, Crişul a preluat conducerea in minutul 69, in urma unui şut pe jos al lui Modan, tot in dreapta portarului. Iar cu 11 minute inainte de final, oaspeţii, care au efectuat mai multe schimbări, au avut o nouă bară, prin Teşedan. Scorul final, 2-2 a fost stabilit de Burdeţ (min. 83), deviere cu capul, la o minge centrată bine de acelaşi Sîrbu.

„Ripi” a adunat astfel patru egaluri in testele iernii, pe lângă un eşec şi două victorii, şi va susţine ultimul amical inainte de vizita Metaloglobusului sâmbătă, pe „Electrica”, de la ora 11, cu ACS Dumbrăviţa.

Ripensia: Păduraru (46, Şt. Dobre) – Monea, Ţieranu, Tînc, Benea (67, Gavrilă) – Burdeţ, Stoi – Sîrbu, Neagu (67, Vasluian), Răchişan – Golda. Antrenor: Alexandru Pelici.

Crişul: Zamfir – Ciornei, Sabău, Nistor, Suslak – Piţ, Pavel, Ember, Susan – M. Codrea, Modan. Au mai intrat: Paşcalău – Onuţan, Teşedan, Lazăr, Clej, Bala. Antrenor: Adrian Abrudean.

„Ne apropiem incet incet de finalul perioadei de pregătire. Am decis să impărţim in două lotul şi să aibă fiecare jucător 90 de minute. Un joc bun de pregătire, mulţumim celor de la Chişineu Criş că au venit. Lucruri mai puţin bune sunt primirea celor două goluri, ne-am creat per ansamblu multe ocazii, suferim acolo la finalizare”, a declarat Alexandru Pelici despre joc.

Despre trialistul Răchişan, două goluri in prima parte a sezonului pentru braşoveni, Pelici a precizat: „Vom lua o decizie zilele acestea, el mai stă azi şi mâine.


E un jucător interesant, cu un control bun al balonului, talia nu-l ajută şi e lipsă de forţă, dar vom vedea… E bandă dreapta- stânga, jucător de picior drept”.

„Avem nevoie de un vârf de atac, dacă va veni bine, dacă nu asta e. Şi azi am avut ocazii mare. Golurile le-am primit uşor, greşeli de poziţionare şi de unu contra unu”, a conchis tehnicianul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.