Ripensia a câştigat în prelungiri ultimul amical înainte de restart. Dumbrăviţa i-a...

Ripensia a câştigat în prelungiri ultimul amical înainte de restart. Dumbrăviţa i-a condus pe roş-galbeni până în minutul 90

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara nu a avut o verificare finală uşoară în compania divizionarei C CSC Dumbrăviţa. Oaspeţii alb-verzi au condus devreme cu 1-0 azi pe „Electrica”, locul unde peste o săptămână soseşte Metaloglobus, prima adversară oficială în 2020 pentru roş-galbeni. Până la urmă insistenţele echipei pregătite de Alexandru Pelici au dat roade pe final: s-a încheiat 2-1 pentru gazde după un penalty contestat.

Divizionara C a deschis scorul în minutul 18 prin Petrişor Jichici, care a încris din apropiere în urma unui corner. Popovici a irosit o şansă mare în minutul 40 iar peste trei minute şutul lui Chera a fost blocat la colţul scurt.

Deşi au dominat tot mai accentuat partea secundă, ripensiştii au suferit din nou în atac. acolo de unde lipseşte vârful de careu specific. Presiunea a dat roade însă în ultimele minute, după ce a luat la ţintă bara, cinci minute mai târziu, în ultimele secunde ale timpului „regulamentar”, Chera a găsit plasa cu un şut din careu în urma unei centrări expediate de Benea. În al treilea minut al prelungirilor, „Ripi” a beneficiat de un penalty, acordat pentru un henţ la Podină iar Neagu a transformat lovitura de pedeapsă.

Ripensia a încheiat astfel perioada amicalelor cu un bilanţ de trei victorii, patru remize şi un singur eşec. Sâmbăta viitoare la Pădurea Verde soseşte Metaloglobus pentru primul joc pe puncte din 2020.

Ripensia: Moldovan – Lungu (65, Benea), Hecsko, Apro, A. Macriţchii (80, Lungu) – V. Macriţchii, T. Călin (65, Neagu) – Urvanţev (80, Stoi), Tudorache (55, Sîrbu), Chera – Popovici. Antrenor: Alexandru Pelici

Dumbrăviţa: Miklos – Kovari, Telescu, Podină, Siminic – R.


Rus, Mărmăneanu, Jichici, Coroiu – Drăghici, Făgărăşanu. Au mai intrat: Smaranda – Morariu, B. David, Ad. Ştefan, L. Oprea, Enciu, Jinga, Piţuc şi Mura. Antrenor: Sorin Bălu.

Tehnicianul Alexandru Pelici a admis că succesul a fost obţinut greu, dar nu ar spune nu unei astfel de desfăşurări într-un joc oficial. „Ar fi bine să vină în campionat, chiar dacă vine la fel de greu, dar să vină. Primul meci e foarte important. Despre jocul de azi, mulţumim celor de la Dumbrăviţa că au venit să joace. Am întâlnit o echipă bine organizată, o echipă care împleteşte jucătorii cu experienţă cu jucătorii tineri, o echipă disciplinată, arţăgoasă, care ne-a dat gol din nou la o fază uşoară. Lipsă de marcaj la un corner, lucru care se repetă la noi. Am încercat să construim, până la finalizare, acolo păcătuim, am ratat din nou azi, foarte mult, dar e important că nu am cedat. Asta mă bucură, am arătat determinare şi ceea ce am promis suporterilor cred că se vede deja în fapt. Nu cedăm până în ultima clipă. Putem să pierdem, să facem egal, să câştigăm, dar vor vedea că nu cedăm…”, a declarat Alexandru Pelici.

Ripensia mai aşteaptă zilele următoare sosirea unui atacant. „Problema rămâne şi azi am suferit din cauza asta. Am avut situaţii, am dus-o până în careu. Câştigăm pe de o parte prin utilizarea lui Alex (Popovici) pe partea de viteză, tehnicitate, în schimb pierdem la talie. Nu avem atacant care să lupte cu fundaşii adverşi în careu. Sperăm să se rezolve, s-ar putea să fie o surpriză, dar nu pot să spună încă, nu e materializată. O repatriere, dacă-i putem spune aşa”, a conchis Pelici. Roş-galbenii nu l-au reţinut pe Ştefan Răchişan, sosit la începutul săptămânii în probe de la SR Braşov (L3).

Dumbrăviţenii, care l-au înregimentat şi pe Alex Piţuc (ex-Ghiroda), mai au de parcurs două săptămâni pline până la primul joc de campionat. „A fost un meci reuşit, noi din punct de vedere defensiv ne-am descurcat destul de bine. Ripensia a dominat ambele reprize, am încercat să le ţinem piept. A fost un antrenament bun. Ei şi-au făcut câteva idei de atac contra unei echipe care a avut ca obiectiv să se organizeze foarte bine defensiv, să jucăm pe contre cât am putut, nu am putut de multe ori… Aş fi vrut să nu pierd, însă victoria celor de la Ripensia e meritată. Am jucat cu o echipă de ligă superioară care începe sâmbătă campionatul şi îi urăm succes”, a spus şi Sorin Bălu, tehnicianul Dumbrăviţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.