Ripensia va da piept cu Metaloglobus fără vârf nou. Roş-galbenii au rămas...

Ripensia va da piept cu Metaloglobus fără vârf nou. Roş-galbenii au rămas cu cinci transferuri „hibernale”, dar speră să scape rapid de emoţii

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara mai are mai puţin de 48 de ore până la confruntarea oficială cu Metaloglobus Bucureşti. Roş-galbenii şi-au prezentat înaintea reluării returului şi cele cinci mutări deja ştiute. „Ripi” a transferat cinci jucători, dintre care trei reprezintă noutăţi totale pentru campionatul intern – e vorba de moldovenii Ivan Urvanţev şi gemenii Andrei şi Valerii Macrţichii.

Celelalte două achiziţii sunt portarul Horaţiu Moldovan, aflat de fapt la un „comeback” în roşu-galbeni, şi mijlocaşul ofensiv Cosmin Sîrbu, ultimul fiind deja văzut ca o piesă importantă în angrenajul ripensist. „Sunt bucuros şi încântat de ce au arătat cei nou veniţi. Există multe plusuri, au dat şi un ton de agresivitate echipei, hărnicie, muncă… Încercăm să rezolvăm aceste obiective cu jucătorii pe care-i avem”, a declarat Alexandru Pelici despe nou veniţi. Antrenorul Ripensiei vorbea zilele trecute despre o posibilă „repatriere” pe postul de atacant, care se pare că nu se mai materializează decât „dacă mai apare ceva liber pe piaţă”, după cum a completat preşedintele Dumitru Mihu.

„Începem un retur foarte important. Un retur în care trebuie să revenim pe traseul pe care ni l-am propus la începutul acestui campionat. Sperăm să reuşim, va fi foarte greu, ştim, majoritatea echipelor s-au întărit. Am pierdut câţiva jucători de bază, dar au şi venit jucători noi, sper să se ridice cel puţin la nivelul celor plecaţi”, a spus Mihu despre schimbările din iarnă din lot.

„Ne aflăm înaintea acestui rest de camp. Sunt semne de întrebare vizavi de două echipe… pot să apară etape în minus. Ne aşteaptă câteva meciuri de foc (…) Metaloglobus e o echipă bună a acestui campionat. Au 31 de puncte, dintre care zece puncte obţinute afară, au jucători buni, cu experienţă la nivelul primelor două ligi. Dacă ne referim la fraţii Hera, Plămada, Cazan, fundaşi centrali, Alex Coman, sunt jucători care pot face diferenţă. E o echipă matură, cu experienţă, joacă un fotbal matur. Ţin bine de minge… Sperăm să reuşim să câştigăm acest meci. Avem nevoie de puncte, victorii, ne dau moral. Sper să reuşim să incepem cu dreptul”, a spus Alex Pelici despre trupa din Pantelimon.

Ripensia are şi câteva absenţe notabile pentru etapa a 22-a. Chiar prezenţa pe gazon a lui Ivan Urvanţev e cu semnul întrebării în prima rundă din 2020, în timp ce Adi Popa şi Benea vor fi absenţe sigure din cauze medicale. „Sperăm ca cei care intră să fie inspiraţi. Determinaţi, hotărâţi, vom arăta atitudine la fiecare meci”, a precizat tehnicianul lui „Ripi”.

Timişorenii dau piept sâmbătă, de la ora 11.00, pe „Electrica”, cu Metaloglobus, o echipă mult mai liniştită în clasament, cu 31 de puncte, pe locul 7, şi cu un lot foarte puţin schimbat în iarnă. Radu Gab. Zamfir, Ianis Stoica (ambii FCSB, împrumut), Radu Găvîrliţă (AFC Astra, împrumut) sunt noile nume de sub comanda lui Marius Măldărăşanu.


„Ripi” se află pe locul 15, cu 24 de puncte, doar trei „peste linie”.

Achiziţiile Ripensiei

#12 (nr. tricou) – Horaţiu Moldovan (Sepsi), portar, 22 ani

„E o revenire pentru mine, ştiam totul despre ce este la clubul acesta. Ştiam ce lucrează Mister. Ne aşteaptă un retur de foc, ne va fi greu, au plecat jucători cu experineţă, cu valoare la Liga 2. Sperăm ca cei care au venit şi copiii din Academie să ajutăm să ieşim din zona roşie”

#17 – Andrei Macriţchii (Dinamo-Auto, Moldova), mijlocaş, 24 ani

„Am venit cu gânduri pozitive. Am fost plăcut impresionat de colectivul întâlnit, e unul prietenos şi mă bucur că mă aflu în acest club”

#13 – Valerii Macriţchii (Dinamo-Auto, Moldova), fundaş lateral, 24 ani

„Sunt foarte bucuros că mă aflu aici. E prima experineţă internaţională. Am jucat doar în campionatul Moldovei până acum. Am auzit lucruri bune despre club, istoria sa. Nu doar de la persoane din club, ci şi de la cei din oraş, care cunosc campionatul din România. Colectivul ne-a primit bine aici. Nu vrem să fim consideraţi doar nişte înlocuitori pentru cei plecaţi. Să arătăm că suntem jucători potriviţi pentru acest club”

#95 – Ivan Urvanţev (Dinamo-Auto, Moldova), mijlocaş ofensiv/dreapta, 22 ani

„Avem speranţe mari, sâ câştigăm cât mai multe meciuri. Am venit să ajutăm echipa. Aici fotbalul e mai tehnic, e mai multă luptă. Depinde de fiecare antrenor. În Turcia noi ne-am pus bazele, legate de controlul mingii. Mie îmi place mai mult, dar vom vedea in campionat”

#10 – Cosmin Sîrbu (CSC Sînmartin) – mijlocaş ofensiv/lateral, 23 ani

„Înainte să vin aici am avut referinţe bune despre club, despre stafful tehnic. Mă bucur că s-a realizat acest transfer. Am venit cu gânduri mari, să pun umărul, să urcăm în clasament. Nu suntem într-o zonă confortabilă. Trebuie să muncim. Am fost aduşi pentru un plus. Nu se pune problema ca sâmbătă, la primul meci cu Metaloglobus, să nu dăm 100%, vrem să asigurăm suporterii care vin sâmbătă că nu-i vom dezamăgi”

Fără şanse la bani publici

Preşedintele Ripensiei, club care poate fi considerat singurul 100% privat din B, şi-a exprimat nemulţumirea că din start echipa sa nu are cum să acceseze fonduri publice după informaţiile primite de la Consiliul Concurenţei. „Eu personal încerc să conving oameni de afaceri din oraş să vină alături de noi. Să ridicăm ştacheta, să ne apropiem financiar de celelalte cluburi din Liga 2, finanţate de primării, consilii judeţene. Încercăm să ridicăm nivelul salarial, ca cei de la Ripensia să nu fie tentaţi să meargă in zone cu bani mai mulţi, condiţii mai bune… Sperăm ca autorităţie, CJT şi CLT să ne sprijine în acest sens. Până la urmă e un proiect pentru Timişoara (…) O să depunem aceste cereri (n.r. pe Legea 350), există un mare impediment şi ni s-a spus că nu o să prmim. La Consiliul Concurenţei ni s-a spus că cei care au venituri din zona comercială mai mari de 20% nu pot primi. E o crimă pentru un club de fotbal… avem venituri din bilete, să transferi jucători inclusiv e o crimă. 60-70% avem noi, o parte in banii pe care îi aduc eu sunt din venituri comerciale. Inclusiv cei 20-25.000 din drepturi TV sunt venituri comerciale. E imposibil pentru un club de Liga 2 să devină eligibil. În alte părţi se poate, în Timişoara e ilegal. Şi eu consider că e ilegal. Dar legea nu are acest plafon de 20%, el a venit de la Consiliul Concurenţei”, a precizat Dumitru Mihu.

Cu o situaţie similară s-a confruntat şi ASU Poli, care depăşea puţin procentul „din cauza” încasărilor din vânzarea de bilete.

În altă ordine de idei preşedintele roş-galbenilor a anunţat planuri de extindere în zona „grassroots”: „Vrem să facem paşi în zona de Academie, sperăm să imbunătăţim situaţia în zona de infrastructura. Sperăm să deschidem unul-două puncte, în special în zona fotbalului de masă… De asemenea să ne dezvoltăm în zona A, B, C… avem deja discuţii cu câţiva antrenori, sperăm să venim cu lucruri concrete în acest sens”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.