SCM Timişoara vrea să răstoarne calculele hârtiei în Final Four-ul de la...

SCM Timişoara vrea să răstoarne calculele hârtiei în Final Four-ul de la Cluj. Dragan Petricevic: „La aceste evenimente îmi pregătesc mereu un costum nou”

0
DISTRIBUIȚI

„Leii din Banat” nu trec prin cea mai fericită perioadă, dar îşi pot transforma spectaculos sezonul în doar două zile de baschet. SCM Timişoara dispută duminică semifinala Cupei împotriva gazdei turneului Final Four – U-BT Cluj-Napoca iar câştigătoarea luptă a doua zi pentru „aur”. Plusul bănăţenilor pare „moştenirea” din trecut a tehnicianului Dragan Petricevic, care a adus baschetului de pe Bega singurele sale trofee.

Antrenorul Petricevic a făcut declaraţii interesante şi mobilizatoare înainte de călătoria sub Feleac. „Ştiu ce înseamnă Final Four, ştiu ce înseamnă prezenţa la un asemenea turneu, pentru mine este o sărbătoare. La aceste evenimente speciale îmi pregătesc mereu un costum nou, o cămaşă nouă, o cravată nouă şi o pereche nouă de pantofi, tocmai pentru că este o sărbătoare, o bucurie, este ca o nuntă a unui prieten extrem de drag la care îmi voi întâlni cu bucurie toţi prietenii. Doresc să transmit acest sentiment şi jucătorilor. S-ar putea ca acest lucru să creeze o presiune în plus, dar nu are importanţă, pentru că nu mergem acolo să fim porumbei din lut. Lucrul la care ar trebui să se gândească în primul rând jucătorii este că la Cluj-Napoca nu va fi un simplu meci, ci o adevărată serbare. Ca să mă înţeleagă jucătorii americani, pot spune că este un Super Bowl al baschetului românesc. Ca să mă înţeleagă jucătorii sârbi, pot spune că este ca un Final Four al campionatului Serbiei. Şi se ştie ce înseamnă un asemenea eveniment în această ţară, cu sala plină, cu suporteri deosebiţi, cu o atmosferă fantastică, cu tot felul de evenimente. Şi ca să mă înţeleagă şi jucătorii români, acest turneu final al Cupei României este un lucru la care au visat atunci când au început să joace baschet.


Final Four-ul în sine o fază finală, o sărbătoare a baschetului şi mergem să ne bucurăm de ea împreună cu celelalte participante şi cu publicul. Sunt convins că toate echipele vor beneficia de susţinere. Bineînţeles, Clujul, de departe, va avea cea mai mare susţinere din partea publicului, apoi Oradea, dar sunt convins că şi Timişoara va avea o oarecare susţinere în sală, venită probabil din partea unui grup mic de suporteri, de oameni care susţin echipa. Este bine că există astfel de ocazii pentru a ne aduce aminte de performanţele din trecut, pentru că în general în lumea baschetului memoria este una extrem de scurtă. De bine, de rău, aceste trofee rămân pe viaţă. Faptul că participăm, că suntem acolo, ne obligă să luptăm şi să credem în şansele noastre. Cât de mari sunt aceste şanse? Nu sunt analist în domeniul matematicii, nici un om al calculelor, aşa că nu pot estima. Casele de pariuri pot face asemenea estimări. Eu nu mă ocup de procente, eu ştiu doar că jucăm un meci în care nu suntem favoriţi. Echipa din Cluj-Napoca este favorită nu doar la câştigarea meciului cu noi, ci la câştigarea întregului turneu. Asta nu înseamnă că nu credem în şansele noastre. Nu a fost uşor să ajungem la turneul final, dar ne-am calificat meritat şi consider că trebuie să avem încredere că putem să jucăm un baschet de calitate care să ne aducă şi o victorie”, a declarat Dragan Petricevic.

Altfel, baschetbaliştii alb-violeţi au ajuns la şase eşecuri consecutive şi în clubul SCM s-au resimţit din plin problemele financiare. „Sunt satisfăcut prin prisma faptului că în ciuda înfrângerilor suferite în ultima perioadă găsesc bucurie în rândul jucătorilor pentru a se antrena. Iar acesta este un lucru deosebit. Multe alte echipe ar fi căzut psihic ori ar fi avut loc o problemă la nivelul vestiarului. La noi, dimpotrivă, avem o atmosferă foarte bună şi un lot unit (…) Am ajuns la cea mai frumoasă vârstă pentru un antrenor şi am acumulat suficientă experienţă astfel încât să nu cad într-o capcană a emoţiilor cauzată de un număr mare de înfrângeri consecutive. Dacă este să le analizăm separat vom ajunge la concluzia că nu este nimic surprinzător. Au fost meciuri în care ne-am aflat la un pas să obţinem mai mult şi nu am reuşit acest lucru…”, a mai spus experimentatul tehnician.

Duminică la Cluj sunt programate semifinalele: CSM CSU Oradea – Dinamo Ştiinţa Bucureşti (ora 15.15); respectiv Baschet SCM Timişoara – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ora 17.45); Marea finală se dispută a doua zi de la ora 19.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.