SCM Timișoara întâlnește o selecționată americană în pauza competiţională. „Leii” au şi...

SCM Timișoara întâlnește o selecționată americană în pauza competiţională. „Leii” au şi jucători la naţională

0
DISTRIBUIȚI

„Leii din Banat” au o scurtă vacanţă, dar vor disputa şi trei meciuri internaţionale în pauza de la jocurile de campionat. Două dintre ele vor fi disputate în compania unei selecţionate de jucători americani – Overseas Basketball Combines, formaţie la care e implicat inclusiv tehnicianul lui SCM Timişoara, Dragan Petricevic.

Echipa americană se află într-un turneu european şi îi are la conducere pe Joe Dinda (head of operations), James Blackburn (antrenor), în timp ce Dragan Petricevic şi Zafer Aktas sunt evaluatori de jucători.

SCM-ul va da piept cu Overseas BC joi şi vineri (tot de la ora 19) la sala „Constantin Jude”. Oaspeţii îi au în lot pe: Andrew Cooper, Arsenio Arrington, Calvin Brazley III, Daulton Albanes, Frederick Darnell Slater, Isaiah Hodge, Jalal Abdul-Aziz, Jason Velazquez, Joe Merklin, Josh Dominguez, Robert Sampson şi William Reaves. Sampson e cel mai cunoscut dintre ei, fiind fost jucători de NBA G-League, la Grand Rapids Drive şi are de asemenea o experienţă europeană la KK Mornar Bar, în Muntenegru.

„Pentru mine este o bucurie deosebită că ei vin pentru a doua oară în România. Sunt o grupare sportivă care îşi acoperă cheltuielile din fonduri proprii. Conducătorul acesteia este Joe Dinda, head of operations în cadrul Overseas Basketball Combines şi Sharks Sports Agency, organizaţii ce reprezintă mai mulţi jucători şi chiar cluburi din sporturi de nivel înalt în Statele Unite ale Americii, cum sunt baschetul şi fotbalul american.


Joe Dinda conduce un proiect al campurilor de baschet pentru jucători profesionişti în căutare de afirmare care au loc în SUA de trei sau chiar de patru ori pe an în diferite locaţii. Eu fac parte din grupul de antrenori Pro Select, suntem câţiva antrenori invitaţi din Europa. Campul la care eu particip în fiecare an este cel din Las Vegas, dar am mai fost la evenimente similare la Indianapolis şi la Myrtle Beach. Este un prilej excepţional de a întâlni antrenori din SUA şi de a schimba experienţe şi filosofii şi de a lucra cu jucători şi jucătoare de diferite niveluri la seniori. Overseas Basketball Combines este un lot cu jucători dornici de afirmare, majoritatea sunt fără multă experienţă în afara Statelor Unite ale Americii, dar eu sunt convins că pentru noi vor fi două meciuri utile şi doar faptul că o grupare sportivă de peste Ocean ne vizitează oraşul, că jucătorii care o formează vor sta câteva zile la noi şi vor transmite mai departe impresii despre un oraş atât de frumos din România înseamnă mai mult decât doar meciurile pe care le vom disputa cu ei. Îmi doresc să avem un public numeros, mai ales elevii şi studenţii să se bucure de spectacolul baschetbalistic pe care gruparea noastră îl organizează. Important este că ei ajung la Timişoara şi cu această ocazie vreau să mulţumesc cluburilor care vor juca aceste amicale cu ei. Îmi exprim bucuria că gruparea noastră va organiza cele două meciuri cu americanii. Trebuie să înţelegem cu toţii că promovarea oraşului Timişoara nu se face doar prin locuri în clasament, ci şi prin diferite acţiuni bilaterale care aduc beneficii de imagine oraşului nostru”, a declarat Dragan Petricevic.

SCM Timişoara mai are un test important, pe 25 februarie, cel mai probabil la Oradea, împotriva formaţiei maghiare Alba Fehervar, participantă în acest sezon în FIBA Europe Cup. „Leii” ar fi putut opta în această perioadă şi pentru un stagiu în Tunisia, dar au declinat oferta.

Trei la lot

Pauza competiţională e pentru jocurile internaţionale. România are meci joi, la Cluj, cu Spania, campioana mondilaă, apoi va juca în Israel. Meciurile sunt din grupa A de calificare la Campionatul European. Alb-violeţii îi au selecţionaţi între „tricolori” pe Bogdan Popa şi Mirel Dragoste. De asemenea, din stafful tehnic face parte şi „secund

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.