Socialiștii europeni doresc stabilirea unui salariu minim în UE. Petiția lansată poate...

Socialiștii europeni doresc stabilirea unui salariu minim în UE. Petiția lansată poate fi semnată și la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În România se strâng semnături pentru o petiție care urmează să fie depusă la Parlamentul European și la Comisia Europeană privind introducerea salariului minim european în toate țările din UE.

Alexandru Iovescu, consilier județean PSD și coordonatorul PES (Partidul Socialiștilor Europeni) Activists Timiș, a oferit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe detalii despre această campanie.

„Este o petiție pe care am lansat-o în luna ianuarie la București. Este un demers pentru care socialiștii europeni militează de aproape 20 de ani, pentru introducerea unei astfel de prevederi.


Propunerea pe care PES o face pentru inițierea acestui demers este ca la nivel european să se stabilească un salariu minim european care să fie cuprins în 60% din media salariului mediu din fiecare stat membru. Nu milităm pentru o sumă a salariului minim egală în fiecare stat membru, pentru că la nivel european nivelul salariilor diferă foarte mult. România este pe penultimul loc în UE ca și nivel al salariului minim, după noi se află Bulgaria”, a declarat Alexandru Iovescu.

Potrivit coordonatorului PES Activists Timiș, semnături pentru petiția care urmează să fie depusă la Parlamentul European și Comisia Europeană privind stabilirea salariului minim european se strâng în întreaga țară, inclusiv la Timișoara. Persoanele interesate sunt așteptate la sediul PSD Timiș pentru a semna petiția.

„Considerăm că un salariu minim european calculat la media propusă de noi ar contribui la reducerea decalajelor dintre statele membre ale UE și trebuie să oferim un standard minim de viață pentru fiecare angajat din fiecare stat membru. De altfel, și ponderea angajaților pe salariul minim în UE diferă foarte mult. Procentele sunt de la cinci la 20%. 5% este nivel angajaților pe salariul minim în Luxemburg, iar la polul opus se află România, unde 25% din totalul angajaților sunt angajați pe salariul minim”, a detaliat Alexandru Iovescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.