Senatorul liberal Alina Gorghiu îl atacă pe Călin Dobra pe tema Castelului...

Senatorul liberal Alina Gorghiu îl atacă pe Călin Dobra pe tema Castelului Huniade din Timișoara: „E de neînțeles cum ridică din umeri”

1
DISTRIBUIȚI

Senatorul de Timiș Alina Gorghiu a ținut să-l atace pe șeful consiliului județean, Călin Dobra, pe motiv că nu face mare lucru pentru ca unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Timișoarei, Castelul Huniade, să poată fi deschis publicului.

„Pentru mine este de neînțeles cum un președinte de consiliu județean ridică din umeri și nu spune nimic concret legat de Castelul Huniade. Sunt mai puțin de zece luni până începe 2021 și trebuie să onorăm cu toții statutul cultural european pe care Timișoara îl va avea.


Nu vreau să politizez subiectul TM2021, dar nu vreau să avem surprize și să nu știm cum stau lucrurile de la început de an. Faptul că nu vom ști o dată certă cu privire la deschiderea către public a acestui castel mi se pare un lucru de neacceptat”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL de Timiș a precizat că a transmis două adrese, una către premierul României, în care a solicitat identificarea unor măsuri concrete astfel încât Castelul Huniade să poată fi reabilitat până la începutul anului 2021, și o alta către CJ Timiș, prin care a cerut informații, printre altele, despre strategia pentru ca obiectivul să poată fi deschis. „Cred că ridicatul din umeri al șefului CJ Timiș la infinit nu mai este de acceptat. Sunt ani buni de zile în care publicul nu primește aceste răspunsuri, trebuie primite și trași la răspundere cei care nu au respectat obligațiile legale”, a afirmat Alina Gorghiu.

De asemenea, Nicolae Robu a declarat că a cerut, la un moment dat, ca imobilul să fie transferat Primăriei Timișoara, dar că nu a primit niciun răspuns din partea CJ Timiș. „Dacă alții nu sunt în stare să-și asume responsabilități atâția ani la rând, nici Ministerul Culturii, nici CJ Timiș, de ani de zile nu au fost în stare să facă nimic, îmi asumam eu răspunderea și găseam soluții. Astăzi era dat în folosință acest obiectiv major al Timișoarei. avem un muzeu valoros, acesta este muzeul de istorie și noi îl ținem închis de atâția ani?”, a declarat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.