Slabe șanse ca turiștii să viziteze Castelul Huniade în anul 2021. Care...

Slabe șanse ca turiștii să viziteze Castelul Huniade în anul 2021. Care este stadiul proiectului privind restaurarea obiectivului

0
DISTRIBUIȚI

Sunt slabe șanse ca în anul 2021, când Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, turiștii să poată vizita și Castelul Huniade, aflat chiar în centrul orașului. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat că de abia în luna martie expiră termenul pentru depunerea ofertelor la licitația privind realizarea studiului de fezabilitate și proiectarea, lansată de către Institutul Național de Patrimoniu.

„De anul trecut am demarat un parteneriat cu Institutul Național de Patrimoniu, cei care și-au asumat, fiind și specialiști în domeniu, să realizeze studiul de fezabilitate și proiectul.


Au demarat licitația, în martie se termină depunerea ofertelor. În momentul în care vom avea documentația primită de la Institutul Național de Patrimoniu, vom putea demara licitația pentru execuția privind punerea în valoare a castelului și deschiderea lui spre public”, a explicat Călin Dobra.

Întrebat dacă măcar partea reabilitată a Castelului Huniade ar putea fi deschisă în 2021, șeful CJ Timiș nu a putut oferi un răspuns concret. „În funcție de ce va da documentația, dacă ne permite din punct de vedere a documentației posibilitatea deschiderii parțial, îl vom deschide parțial. Dar nu putem noi să ne exprimăm la acest moment”, a precizat Călin Dobra.

Cu toate acestea, CJ Timiș a prevăzut în bugetul pe acest an o sumă de 2,2 milioane de lei pentru proiectul „Conservare-restaurare Donjon Castel Huniade”.

Castelul Huniade reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Timiș. Din păcate, atracția turistică aflată chiar în centrul Timișoarei stă închisă de ani de zile, în urma unor blocaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.