Spectacolele lunii martie pe scenele timișorene. Vezi ce premiere sunt programate

Spectacolele lunii martie pe scenele timișorene. Vezi ce premiere sunt programate

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul maghiar „Csiky Gergely” deschide luna în 3 martie, cu premiera „Tragedia omului” de Madách Imre, care va mai fi jucată în 4 martie și în 30 martie. Alte spectacole ale acestei luni sunt „Ursulețul Winnie Puh” de Alan Alexandre Milne, două reprezentații ale spectacolului  „Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec, „Swan Lake Revisited – Lacul lebedelor revăzut”, „La comun” și „Ultima mutare”. În 15 martie, sala mare a teatrului va găzdui spectacolul invitat „Pete albe”, susținut de ansamblul de dansuri folclorice Bekecs, în 20 martie, spectacolul „Swan Lake Revisited – Lacul lebedelor revăzut” va fi jucat în cadrul Festivalului Tranzit Satu Mare iar între 24 și 26 martie, vor avea loc șase reprezentații ale spectacolului „Romeo și Julieta” la Veszprém.

Premiera spectacolului „Rinocerii” de Eugène Ionesco, pus în scenă la Timișoara de Gábor Tompa, va avea loc în 4 martie, în sala mare a teatrului, și va avea alte trei reprezentații în 6 martie, 8 martie și 27 martie. Tot în sala mare vor mai avea loc reprezentații cu spectacolele „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, într-o viziune modernă, musicalul „Disney: Beauty and the Beast” de Alan Menken, realizat în coproducție cu opera timișoreană, „Hamlet” după W. Shakespeare și „Pe unde umblă copiluʹ ăsta?”, un spectacol creat în cadrul Atelierului Identitate. Sala 2 va găzdui, în prima zi a lunii, spectacolul „Frați” iar pe parcursul lunii mai sunt programate spectacolele „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, „Rambuku”, „Billy mincinosul” și „Sunt o babă comunistă”. Sala Studio „Uțu Strugari” va găzdui spectacolele „Prin oglindă”, „M-am hotărât să devin prost”, care va avea două reprezentații, „Pisica verde” și „Mătușa Julia și condeierul”.

„Nepal” de Urs Widmer este primul spectacol cu care teatrul german începe această lună, în 4 martie, și va fi urmat în ziua următoare de drama în spații virtuale și reale „De fapt e frumos” de Volker Schmidt. „Jurnal de România. Timișoara” de Carmen Lidia Vidu va avea și în această lună două reprezentații iar programul lunii va fi completat cu spectacolele „Albă ca Zăpada” după Frații Grimm, „În umbra uitării” de Simona Vintilă și „Europa” de David Greig. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

Spectacolele operei timișorene din luna martie se desfășoară sub genericul „Festivalul primăverii”, care începe în 11 martie, cu opereta „Văduva veselă” de Franz Lehár.


Celelalte spectacole alese pentru prima lună de primăvară sunt musicalurile „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock și „Disney: Beauty and the Beast” de Alan Menken, operetele „Silvia” de Emmerich Kálmán și „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss și spectacolul de operă pentru copii „Hänsel și Gretel” de Engelbert Humperdinck. Festivalul se va încheia în 29 martie, cu o gală de operetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.