Timișorenii, așteptați la cel mai mare târg de turism din vestul țării....

Timișorenii, așteptați la cel mai mare târg de turism din vestul țării. Ce destinații pot descoperi

0
DISTRIBUIȚI

Centrul Regional de Afaceri Timișoara găzduiește, în acest weekend, Târgul de Turism Vacanța Timișoara, cel mai mare târg de acest gen din vestul țării. 24 de expozanți – agenții de turism, stațiuni sau edituri stau la dispoziția pasionaților de călătorii cu idei de vacanță inedite și pachete reduse cu până la 30%.

Agențiile de turism oferă pachete de vacanță pentru timișoreni, cu zbor charter, excursii cu autocarul, cazări individuale și croaziere. În oferte se regăsesc destinații precum Turcia, zona Antalya, Grecia – Creta, Skiathos și Rodos, Spania – Costa Brava și Costa Blanca, croaziere în Mediterană și Caraibe. Pachete de vacanță sunt și pentru litoralul românesc. „În oferte regăsim și stațiunile balneo-climaterice, stațiunile montane și încă se mai vând pachete la ski. De asemenea, în ofertele agențiilor sunt și city-break-urile, precum și circuitele tematice, istorice”, a declarat Raluca Ungureanu, președinte Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) Regiunea Vest.

Vacanțele interne rămân, și anul acesta, în topul preferințelor celor pasionați de călătorii.

„Cea mai căutată destinație rămâne și anul acesta Delta Dunării, urmată îndeaproape de litoral. Voucherele de vacanță sunt principalul instrument datorită căruia constatăm o creștere a numărului solicitărilor pentru destinațiile interne. Odată cu acordarea bonusurilor pentru vacanțele din extrasezon, românii sunt tot mai dornici în a-și achiziționa vacanța în România. În topul preferințelor se află și Clisura Dunării. Aici turiștii pot beneficia atât de condiții excelente de cazare, cât și de activități de agrement precum plimbări cu barca sau trasee montane cu grad redus de dificultate”, a declarat Alina Roșoiu, manager DescoperimRomania.ro.

La Târgul de Turism Vacanța au venit să își promoveze zonele și Primăria Moldova Nouă și Băile Herculane. „S-a deschis un punct de trecere între România și Serbia, între Moldova Nouă și Golubac. Turiștii pot accesa feribotul de la Moldova Nouă, de două ori pe zi. Vă pot spune că locurile sunt minunate, de fiecare dată când avem clienți care doresc un weekend romantic și autentic, le recomandăm Clisura Dunării, unde, dacă știi cui trebuie să te adresezi, poți să faci lucruri deosebite”, a spus Gabriela Petcana, manager general Ultramarin.

Bucovina este și ea între destinațiile preferate de turiști.


Iar Consiliul Județean Suceava este prezent, anul acesta, pentru prima dată, la Târgul de Turism Vacanța. Timișorenilor care vor să descopere Bucovina le este recomandată o vacanță de cel puțin o săptămână, cât să aibă suficient timp să exploreze întreaga zonă.

„Ne dăm tot interesul ca turistul să se simtă bine la noi. Avem și avantajul unei zone foarte frumoase, oamenii sunt ospitalieri și cred că asta este cheia succesului. Le recomandăm celor care vin în zonă să viziteze mănăstirile cu fresce pictate, Țara Dornelor – unde pot face drumeții, excursii călare – , pot merge în Munții Călimani, au la dispoziție formele de turism activ – parapantă, river rafting, caiac, tiroliană -, Moldovița și muzeele ouălor încondeiate din Vama Moldovița și Ciocănești, dar și Centrul  de ceramică neagră de la Marginea”, a spus Cătălina Velniciuc, representant CJ Suceava.

Din zona județului Timiș, la târg se promovează vinurile din Silagiu. „Crama Dealul Dorului este o cramă relativ tânără. Are toată gama de produse la acest târg, începând cu Maestoso – gama premium, Acvila – pentru Horeca, urmează Zodiac, Acvila + și Acvila. Vinurile sunt foarte bune, calitative, iar prețul este foarte bun”, a declarant Zaharie Jurja, reprezentant Crama Dealul Dorului.

Târgul este deschis până duminică inclusiv, între orele 10 și 19 și este organizat de ANAT, în parteneriat cu agenția de publicitate Atu Advertising. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.