Trei concerte și un jam session de zile mari cu muzicieni locali...

Trei concerte și un jam session de zile mari cu muzicieni locali în cadrul unei ediții speciale a evenimentului The Session Room VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Printre artiștii care vor susține concerte se numără și Millycent

Melomanii timișoreni vor avea parte de o seară magică în cadrul unei ediții speciale a evenimentului The Session Room, în cadrul căreia vor avea loc trei concerte și un jam session cu artiști locali.

Çarx („Cercul vieții“) este un proiect muzical care s-a născut în Linz, locul în care cei trei membri ai trupei au absolvit conservatorul de jazz. Stilul abordat de Çarx este un fusion de acorduri orientale, world music și rock, legate laolaltă pe structuri dinamice de jazz. Membrii trupei sunt: Bilge Kaan Kuş, Uygar Çağlı și Marco Mrčela.

Pumn de Țărână Band este un proiect fresh de jazz, world music și rap cu ușile deschise către multe alte stiluri. În această trupă diversitatea este la ea acasă iar asta nu doar pentru că membrii formației sunt din patru țări diferite, ci pentru că fiecare dintre muzicieni își aduce contribuția în procesul de compoziție al pieselor. Membrii formației sunt Onisim Lungu – Rap voce, Rosa Fürpass-Netočný – voce, Victoria Pfeil, Andreas Huber, Aron Hollinger, Iradi Luna și Raphael Schuster. „Pumn de Țărână e un proiect care a început acum 10 ani, cu mine ca rapper, iar de un an proiectul s-a extins și reinventat,șsi a devenit un proiect de trupă.


Trupa s-a născut în Linz, unde majoritatea trupeților au studiat jazzul la conservator. Așadar, e un proiect de jazz, rap, world music, în care eu și Rosa suntem frontmani și cântăm în română. Înregistrarea albumului se întâmplă zilele astea în Hostel Costel, avându-l ca producător pe Cătălin Ivașcu. Toate piesele sunt compuse de membrii trupei și practicăm diversitatea în exces, ca abordare“, spune Onisimus Lang, cunoscut și datorită volumului „Sfidarea stafidelor”, care a fost prezentat în Timișoara în cadrul unor evenimente desfășurate la Reflektor Venue și librăria La Două Bufnițe.

Millycent este regina mumble rap-ului vienez. Dacă ar fi vreo facultate care să predea libertatea ca principiu absolut, Milly ar fi studiat acolo, însă cum așa ceva nu există, a studiat Rhytm and Movement în Viena iar apoi Jazz-piano la conservatorul din Linz. Are o plăcere pentru improvizație traversând jazz-ul, swing-ul, hip-hop-ul, disco-pop și toate ciudățeniile muzicilor recente. Felul ei unic de a forța limitele fiecărui stil muzical în parte o face o prezență de neuitat. Înainte de apariția la The Session Room, artista austriacă va susține un alt concert în Timișoara duminică 16 februarie de la ora 20 la Aethernativ.

Alături de concertele susținute de cele trei band-uri, la fața locului va avea loc și un jam – session de zile mari cu muzicieni locali la care și-au anunțat prezența Mihai Moldoveanu – JazzyBIT, Mircea Ardeleanu Jr. – Pământ, Radu Pieloiu – Subcarpați / Acetobă, Szabó Csongor-Zsolt – JazzyBIT, Oprișiu Ioan Cristian – Twisted Blue, Johnny Kui – Fabrica de arte, Paul Grosar, mc tina –Fragmental și Marcelle Poaty-Souami – Pământ.

Evenimentul The Session Room 31 va avea loc marți, 18 februarie, de la ora 18.22, la Hostel Costel, iar suportul pentru artiști este 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.