Trei liberali doresc să candideze pentru șefia Consiliului Județean Timiș. Cine vrea...

Trei liberali doresc să candideze pentru șefia Consiliului Județean Timiș. Cine vrea în Parlamentul României

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în competiția internă pentru desemnarea candidatului PNL pentru președinția Consiliului Județean Timiș s-au înscris trei persoane. Este vorba de Alin Nica, primarul de la Dudeștii Noi, Ciprian Bogdan și Alin Popoviciu.

De asemenea, liderul PNL Timiș a precizat că joi a fost termenul limită până la care liberalii au putut să opteze pe ce poziții doresc să candideze la alegerile locale și naționale, dacă vor avea loc alegeri anticipate.

„Am avut termene privind depunerea candidaturilor la alegerile locale și naționale. Un număr mare de colegi aspiră la candidaturi. Pentru funcția de primar, evident că avem atâția candidați câte poziții de primari sunt. Am luat decizia că toți primarii în funcție vor fi candidați la funcția de primari și în continuare. În alte unități administrativ-teritoriale noi am făcut sondaje, unde am considerat că e cazul, și vom mai face probabil în câteva locuri.


Este cert că PNL, ca partid mare, va avea candidați în absolut toate unitățile administrativ-teritoriale ale județului. Lista o vom prezenta public când vom considera că este oportun”, a detaliat Nicolae Robu.

Potrivit liderului PNL Timiș, pentru poziția de consilier local s-au înscris 29 de aspiranți, pentru funcția de președinte de Consiliu Județean Timiș – trei aspiranți, iar pentru cea de consilier județean – 46 de persoane. De asemenea, 22 de liberali vor să fie deputați. Este vorba de Sorin Arădean, Ben-Oni Ardelean, Lucian Avram, Maria Barna, Lucian Căldăraru, Claudiu Chira, Sorina Ciurlea, Liviu Cocean, Adriana Corbeanu, Dan Diaconu, Vinu Giumanca, Ionuț Gaiță, Radu Lambrino, Daniela Mariș, Raul Pătrașcu, Marilen Pirtea, Marin Popescu, Alin Popoviciu, Petru Roman, Elena Samoilă, Dan Sarmeș și Cosmin Șandru.

Totodată, pentru poziția de senatori sunt cinci aspiranți din partea PNL Timiș: Lucian Căldăraru, Claudiu Chira, Alina Gorghiu, Marilen Pirtea și Dan Sarmeș.

„Există interes foarte, foarte mare mai ales la poziția de deputat. Nu mai pot apărea și alții pe liste. Noi am avut termen joi și considerăm că puteau toți colegii să se înscrie. Nu ne-am fixat încă targeturile pentru locurile eligibile. Categoric vor fi sensibil mai sus aspirațiile noastre față de acum patru ani. Suntem, după toate sondajele, partidul numărul unu și trebuie să valorificăm asta și în plan electoral. Pot să vă spun că ne dorim să avem majoritate în Consiliul Local Timișoara, majoritate în Consiliul Județean Timiș, să câștigăm funcțiile importante: Primăria Timișoara, președinția CJ Timiș și să creștem în ceea ce privește reprezentarea noastră parlamentară”, a declarat liderul PNL Timiș.

Nicolae Robu a anunțat că pentru Primăria Timișoara nu are niciun contracandidat din partea PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.