Trei străzi din zona Ronaț, aflate într-o stare jalnică, modernizate cu peste...

Trei străzi din zona Ronaț, aflate într-o stare jalnică, modernizate cu peste un milion de euro

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara intenționează să modernizeze mai multe străzi din zona Ronaț, care se află într-o stare jalnică. Astfel, în ședința ordinară de astăzi a Consiliului Local Timișoara, va fi supus votului un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea studiului de fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Modernizare străzi zona Alexandru Xenopol – Banul Severinului – Adam Mickiewics”. Conform devizului general, valoarea investiției este estimată la cinci milioane de lei, cu TVA inclus.

„Zona propusă a fi amenajată este situată în partea de vest a municipiul Timişoara.


În situația actuală, străzile au o structură rutieră de drum, cu două benzi de circulație (o bandă pe sens ). Nu există o delimitare a trotuarelor, partea carosabilă nefiind la același nivel pe întreaga lățime între fronturile clădite, iar în situația unor ploi, străzile sunt circulabile în condiții dificile. Pe aceste străzi au fost executate lucrări de întreținere prin stabilizare pentru asigurarea viabilității și desfășurării traficului în condiții de siguranță și confort, care în prezent au un sistem rutier necorespunzător, incapabil să suporte chiar traficul ușor cu autoturisme. Întreţinerea permanentă a drumurilor constituie factorul primordial al menţinerii acestora într-o stare de viabilitate corespunzătoare cerinţelor traficului. Activităţile de prevenire şi remediere ale defecţiunilor, calitatea lucrărilor executate în acest sens, determină în mare măsura starea tehnică a drumurilor”, scrie în proiectul de hotărâre.

Astfel, reprezentanții municipalității doresc să modernizeze partea carosabilă, să amenajeze trotuarele, piste de biciclete, dar și accesele la proprietăți și spațiile verzi, acolo unde situația în teren permite. Durata pentru execuția acestor lucrări este estimată la opt luni, iar sursa de finanțare o reprezintă bugetul local al Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.