TUPEU După ce a aprobat ”tunuri” imobiliare în serie, Nicolae Robu cere...

TUPEU După ce a aprobat ”tunuri” imobiliare în serie, Nicolae Robu cere impunerea unor condiții dure dezvoltatorilor

6
DISTRIBUIȚI

 

După ce a dat undă verde unor proiecte imobiliare în care legea a fost încălcată cu tupeu, cum ar fi afacerea PUZ-urilor din zona Urseni sau benzinăria prietenului său Teodor Tuducan, primarul Nicolae Robu vrea, acum, reguli stricte pentru dezvoltatorii imobiliari. Edilul Timișoarei a emis o notă internă, în 30 ianuarie, în care cere, ”constantând cât de nefuncționale sunt străzile din noile cartiere, datorită ecartului lor extrem de redus, stabilit astfel nicicum în interesul orașului, în interes public, ci în jocul de interese al afaceriștilor imobiliari, vă cer, cu gustul amar că inițiativa nu vine de la Direcția Urbanism, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului, Ordinul Arhitecților etc,, ca, începând cu data prezentei, peste tot unde acest parametru urbanistic nu este stabilit, respectiv chiar dacă este stabilit, există posibilități de a-l modifica într-un bilanț pozitiv avantaje – dezavantaje”, să se impună condiții obligatorii.

Primarul cere, acum, ca ecartul stradal să fie de minim 18 metri, cu două benzi de minim 3,5 metri pentru circulație, benzi pentru staționarea mașinilor, pentru pietoni, biciclete și aliniamente cu spațiu verde și copaci pentru fiecare sens.

Cel care a semnat pentru ”teleportarea” spațiilor verzi de pe parcelele pe care s-au aprobat planuri urbanistice zonale vrea acum să rezolve și această problemă.


”Se va impune rezervarea de parcele pentru amenajarea de spații verzi adevărate, de forme și dimensiuni care să permită înscrierea în ele a unui cerc cu raza de cel puțin 20 m sau a unui dreptungi de dimensiuni min 30 m x min 50 m, amplasate astfel încât pentru fiecare punct al zonei cel puțin o astfel de parcelă să se găsească la o distanță de maximum 1 km”, a scris Robu în nota internă.

Nici problema parcărilor nu a fost uitată, Nicolae Robu a cerut ca în cazul clădirilor care au mai mult de trei etaje să aibă ”obligatoriu” și etaje cu rol de parcare. Primarul a cerut ca ”Direcția de urbanism se va ocupa ca aceste exigențe să fie impuse și în noul regulament de urbanism”.

 

6 COMENTARII

  1. Toata tara e cu ochii pe el acum… Daca era in PSD facea japca in continuare pe fata, o chiftea reincalzita e abordarea asta brusc cinstita in prag de alegeri…. I-a lovit pe toti onestitatea, spiritul civic si dreptatea… Unde naiba au fost astea pana acum ? Cu un ghiocel nu faci din hiena iepuras… HOTII !!!

  2. În cât timp și-au luat autorizațiile odraslele lui?? Nu merge prin centru niciodată neînsoțit de lacheul de Don The Dragon Vasilache și de ăia de la pompe funebre, îmbrăcați în negru, asa zișii milițieni locali. L-ar scuipa lumea la cât rău a făcut și face orașului. Către Rudicica cum rămâne cu terenul?? Ești preșul interlopilor, sclavul multinaționalelor și cel mai mare mincinos. Și dacă as avea Parkinson tot nu as putea sa pun stampila, din greșeală, pe tine, la vot. „Ai să dai sama, Doamnă!” mai devreme sau mai târziu. Încercați să faceți comentariile cu note (plus sau minus). Sa vadă și Lagerfeld cât e de hulit în oraș.

  3. Uite un interlop care stă în fruntea primărie și autoritățile citesc articole care sunt demonstrate cu probe……. Alooooo DNA chiar nu va pasă????? De autosesizare nu ați auzit?????? Pt DNA, Robu Nicolae a aprobat și semnat avize, puzuri date în numele morților și voi DNA nu luați absolut nici o măsură. Poate vine o vreme când o să fiți și voi cei din DNA trași la răspundere……..

  4. Mafia nu doarme, adică oamenii susținuți de mafie nu dorm, doar DNA doarme sau nu vrea să vadă unele ilegalități făcute de primar și oameni lui din primărie?????

  5. După ce ați furat 25 ha de teren planificate pentru zona verde tematic în calea Urseni ar trebui să înfundați pușcăria(primarul, urbanismul, consilierii), chiar dacă acum primarul emite idei mai normale pentru oraș. După ce a distrus orașul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.