Un nou grup de migranți, depistați în timp ce încercau să treacă...

Un nou grup de migranți, depistați în timp ce încercau să treacă Dunărea cu o barcă

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche (judeţul Caraş-Severin) au descoperit şapte cetăţeni din Siria şi Egipt, care intenţionau să intre ilegal în România, traversând fluviul Dunărea cu o barcă gonflabilă. Acesta este al doilea astfel de caz depistat de oamenii legii în această lună.

„În data de 13.02.2020, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, venind dinspre malul sârbesc al Dunării, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti şi a acostat la mal. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al Dunării, şapte cetăţeni străini şi o ambarcaţiune gonflabilă, dotată cu motor”, a transmis Poliția de Frontieră.

Cei şapte cetăţeni străini au fost conduşi la sediul sectorului pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din cinci cetăţeni din Siria şi doi din Egipt, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.


În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că ambarcațiunea a fost condusă de unul din cei șapte bărbaţi, acesta fiind un cetățean sirian, în vârstă de 26 de ani. Totodată, persoanele în cauză au declarat că au trecut fluviul Dunărea din Serbia cu ambarcaţiunea respectivă şi intenţionau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru şase dintre cetățenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul ambarcațiunii. În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.