Un polițist de la înmatriculări, acuzat că a luat mită de 26...

Un polițist de la înmatriculări, acuzat că a luat mită de 26 de ori, a fost trimis în judecată

0
DISTRIBUIȚI

Un agent de poliție de la Serviciul Permise și Înmatriculări Hunedoara a fost trimis în judecată, acuzat că a luat mită de 26 de ori într-o perioadă de doi ani pentru a urgenta înmatricularea unor autoturisme aduse de samsari din străinătate, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DGA.

Ofițerii anticorupție au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui agent de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara.

Polițistul este acuzat de luare de mită în formă continuată (26 acte materiale), fals în declarații în formă continuată (3 acte materiale) și înșelăciune în formă continuată (corespunzător drepturilor salariale lunare din perioada ianuarie 2017-februarie 2019).

Polițistul a fost denunțat în luna mai 2018, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, că urgentează procedura de înmatriculare a autovehiculelor, primind mită de la diverși samsari de mașini.

„Din cercetări a rezultat că agentul de poliție a primit, în perioada decembrie 2018-martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obținuți ilegal prin prestarea în mod preferențial de servicii de înmatriculare și de eliberare numere de înmatriculare.


De asemenea, agentul de poliție a declarat în fals în 3 rapoarte scrise succesiv cu privire la localitatea unde locuiește și a indus în eroare angajatorul, prin prezentarea ca adevărat a unui contract de închiriere, care în fapt nu a produs efecte juridice, în vederea obținerii compensării ilegale a chiriei”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de DGA.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.