USR-istul Fritz, lansat oficial în lupta pentru Primăria Timișoara: ”Orașul nu mai...

USR-istul Fritz, lansat oficial în lupta pentru Primăria Timișoara: ”Orașul nu mai poate fi guvernat după mofturile unui singur om”

3
DISTRIBUIȚI

Samuel Dominic Fritz și-a lansat, în această seară, candidatura pentru funcția de primar al Timișoarei, prezentându-și viziunea pentru 2030. În deschidere, președintele USR Timiș, Cristian Moș, a anunțat ce nu va face candidatul când va ajunge primar. ”Nu-și va suna șoferul să vină cu limuzina, să-l ia de la casa scării și s-l ducă în palatul administrativ și să primească problemele Timișoarei doar de la cei angajați acolo. Dominic va fi acel primar care va coborî din scară, se va sui în transportul în comun sau se va sui pe bicicletă sau va merge pe jos și de acolo să-și ia problemele reale ale timișorenilor”, a spus Moș.

După un ”laudatio” prezentat în stilu-i caracteristic de Marcel Tolcea, poet, profesor universitar și membru fondator al Societății Timișoara, candidatul USR și-a prezentat viziunea. ”Sun profund convins de faptul că Timișoara are nevoie, mai mult decât oricând, de o perspectivă pe termen lung pentru că actuala treabă de mântuială, lipsă de imaginație și ambiție în administrația locale ne fură, într-un mod foarte, foarte concret, șansa unui viitor mai bun . (…) Politica nu duce lipsă de promisiuni. Și ce valoare ar avea să pun eu în fața timișorenilor o listă de promisiuni și să spun câte pasaje, câte parcări o să fac și apoi comparăm cine are o listă mai mare, mai lungă? Politica nu duce lipsă de promisiuni, ci de principii, iar principiul cu care am intrat noi, cei din USR PLUS, am intrat în politică este că nu vrem să schimbăm doar jucătorii. Noi vrem să schimbăm regulile jocului”, a anunțat Samuel Dominic Fritz.

Cele trei principii ale viziunii sale sunt Timișoara, orașul cartierelor – cu manager pentru fiecare cartier și cu proiecte de dezvoltare pentru fiecare zonă -,  zonă metropolitană – cu integrarea localităților din jurul Timișoarei, de la tren metropolitan, până la transport în comun și dezvoltarea comună a spațiilor verzi- și oraș european. Singura promisiune clară pe care candidatul USR și-a asumat-o a fost ”dublarea” fondurilor europene atrase. ”Dacă e o singură promisiune cu care mă simt foarte confortabil: vom dubla suma fondurilor europene atrase pentru Timișoara.


Timișoara a ratat incredibil de multe oportunități în ultimii ani. În ultimii șapte ani, pentru dezvoltare urbană, Timișoara a atras 1600 de euro pe cap de locuitor din fonduri europene. Administrația orădeană – 3500 de euro pe cap de locuitor, mai mult decât dublu. Vom crea o entitate separată care se va ocupa doar ca să scrie proiecte europene. Vom opri amatorismul incredibil cu care s-a lucrat în ultimii ani. Vom pune Timișoara înapoi pe harta Europei. Voi fi un primar european pentru un oraș european”.

Dominic Fritz a anunțat, de asemenea, cele cinci priorități strategice în jurul cărora-și va construi planul de acțiune. Acesta a anunțat ”o reformă profundă a administrației locale, a Poliției Locale, a societăților din subordinea consiliului local. Cum nu și-a asumat nimeni în ultimii 30 de ani. Asta înseamnă transparența radicală. Asta va fi arma noastră cea mai mare împotriva nepotismului și corupției. În Timișoara nu există o listă, e halucinant, dar așa e, a patrimoniului orașului. A apartamentelor, clădirilor deținute de primărie. La cine sunt concesionate și la ce preț. Noi vom face această listă și o vom pune pe net pentru că aceste informații sunt ale noastre, ale tuturor”.  Fritz a avertizat că experții și cetățenii trebuie băgați în seamă și să se țină seamă de sesizările lor, că ” orașul nu mai poate fi guvernat după mofturile unui singur om”. 

Debirocratizarea și digitalizarea administrației locale, promovarea inovației și creativității. condiții pentru copii si bătrâni sau îmbunătățirea mobilității urbane sunt alte priorități anunțate de candidatul USR. Haideți să dezvoltăm orașul în jurul pietonilor. Și asta începe de la trotuare pe care să poți merge chiar și cu un cărucior de copil sau un scaun rulant. Haideți să dezvoltăm o rețea de piste! Și nu, domn’ primar, o dungă pe trotuar nu este o pistă de biciclete!”, a susținut Fritz în aplauzele celor prezenți.

Contracandidatul primarului Nicolae Robu a anunțat că știe că nu poate rezolva toate problemele orașului și că ”naivi sunt cei care cred că pot obține alte rezultate cu aceeași clasă politică care peticește pe aici pe colo pentru a da impresia că măcar face ceva. Și lipsa de pretenții care se ascunde în acest măcar e dureroasă”. 

Foto: David Ovidiu

3 COMENTARII

  1. Dacă nu ia taurul de coarne va avea probleme serioase cu Mafia și cu oamenii lor. Trebuie spuse lucrurile pe nume cum ar fi că actualul primar este condus de mafie și de lumea interlopă, familia lui este milioanara în euro și el tot cinstit se tine. Domnule Fritz luați taurul de coarne și luptați vă cu el, nu lăsați ziariști doar să ducă de uni singuri această luptă???????

    • Așa e ! Nu e deajuns să spui că cetățenii trebuie băgați în seama, spune și ce ilegalități, abuz de putere a făcut Robu când nu i-a băgat în seama (ex. tunul imobiliar Calea Urseni – Horticultura). Dacă nu spui tot adevărul și o aburești așa, doar la nivel teoretic fără a-l atinge pe Robu(în stil Militaru Rodica, candidata U. S. R. de 65 de ani la consiliul local Timișoara fostă… ; care sper că nu ți-a scris discursul) mai ales din postura de contracandidat, nu inspiri încredere și lumea se va gândi dacă nu ai făcut și tu Fritz un blat cu Robu. Robu a spus mult mai multe în 2012 și le- scris în program (inclusiv că va elimina Noxele din oraș) dar a mințit. Spune cinstit și concret ce nu e bine, ce vrei să faci și ține – te de cuvânt dacă vrei să te voteze oamenii cinstiți.

  2. Așa e ! Nu e deajuns să spui că cetățenii trebuie băgați în seama, spune și ce ilegalități, abuz de putere a făcut Robu când nu i-a băgat în seama (ex. tunul imobiliar Calea Urseni – Horticultura). Dacă nu spui tot adevărul și o aburești așa, doar la nivel teoretic fără a-l atinge pe Robu(în stil Militaru Rodica, candidata U. S. R. de 65 de ani la consiliul local Timișoara fostă… ; care sper că nu ți-a scris discursul) mai ales din postura de contracandidat, nu inspiri încredere și lumea se va gândi dacă nu ai făcut și tu Fritz un blat cu Robu. Robu a spus mult mai multe în 2012 și le- scris în program (inclusiv că va elimina Noxele din oraș) dar a mințit. Spune cinstit și concret ce nu e bine, ce vrei să faci și ține – te de cuvânt dacă vrei să te voteze oamenii cinstiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.