Ripensia nu i-a făcut faţă lui UTA pe „Motorul”. A fost rândul...

Ripensia nu i-a făcut faţă lui UTA pe „Motorul”. A fost rândul roş-galbenilor să încaseze trei goluri

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara nu a repetat la Arad jocul bun din meciul cu Metaloglobus. Elevii lui Alexandru Pelici au fost învinşi fără drept de apel de UTA în deplasare, scor 0-3. Roş-galbenii nu au pus foarte multe probleme gazdelor şi nu au încă linişte în clasament.

După 3-0 acasă cu Metaloglobus a urmat un rezultat negativ, în oglindă pentru „Ripi”. Roş-galbenii au început în exact aceeaşi formulă partida de azi de pe „sinteticul” „Motorul”. Diferenţa e că 4-3-3-ul mobil din meciul trecut a fost mai degrabă un 4-1-4-1, cu timişorenii destul de retraşi în ciuda unui start echilibrat. Elevii lui Pelici au fost periculoşi în minutul 4, dar Andrei Macriţchii nu a reuşit să reia cu capul pe spaţiul porţii. Tot cu capul, Tomozei i-a dat emoţii lui Moldovan peste un sfert de oră. Blocat în careu două minute mai târziu, înainte de împlinirea unei jumătăţi de oră golgheterul gazdelor, Buhăcianu a scăpat după o pasă a lui Ioniţă II, a rezistat atacului lui Hecsko şi apoi l-a executat pe goalkeeperul ripensist cu un şut la colţul lung.

După încasarea golului, roş-galbenii au avut două tentative de a egala, tot în urma unor lovituri de cap, dar nici Chera (min.


33) şi nici Tudorache (40) nu au reuşit să puncteze. La fel cum nu a reuşit nici Tomozei din plonjon un minut mai târziu la poarta cealaltă.

Încă două după pauză

În partea secundă „Ripi” nu a reuşit să echilibreze situaţia, mai mult, Buhăcianu s-a instalat în fruntea ierarhiei topscorerilor după o centrare în cros a lui Tomozei. De această dată vârful din Bucovina a înscris tot cu o reluare la colţul lung, dar din prima şi din celălalt unghi. Arădenii au controlat şi mai bine ostilităţile după acest moment, în timp ce timişorenii au găsit cu greu soluţii pentru a construi. Mai mult, scorul a devenit 3-0 în minutul 78 după un semiluft al lui Apro de care a profitat Ursu, marcator cu un şut la colţul scurt. Abia trei minute mai târziu s-a consemnat primul şut periculos pe spaţiul porţii lui Iacob, trimis de Urvanţev, dar deturnat peste transversală de goalkeeper. În minutul 83 „Ripi” a avut şi ghinion, izolatul Popovici a ajuns o minge în careu, a trimis puternic, Iacob a respins, şi tot Alex Popovici a reluat din apropiere, dar mingea a lovit transversala şi nu a intrat în poartă.

În urma acestui rezultat „Bătrâna Doamnă” mai face un pas important către Liga I, fiind acum la cota 47 de puncte, cu zece mai multe decât Mioveni, locul 2, care joacă mâine cu FC Argeş. „Ripi” rămâne cu doar 27 de puncte din 22 de partide disputate, deocamdată timişorenii din Fabric sunt pe locul 13.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Fl. Ilie, Melinte, Rrumbullaku – D. Isac, R. Moise – Oroian (82, D. Miculescu), Ioniţă II (54, C. Rus), Bustea (39, O. Ursu) – Buhăcianu. Pe bancă: Balauru – Jebari, Hrezdac, R. Crişan. Antrenor: Laszlo Balint.

Ripensia: H. Moldovan – Caius Lungu, Apro, Hecsko, A. Macriţchii (59, Monea) – Chera, V. Macriţchii, T. Călin, Neagu (64, Urvanţev), Tudorache (79, Sîrbu) – Popovici. Pe bancă: Păduraru – Burdeţ, Ţieranu, Vasluian. Antrenor: Alexandru Pelici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.