Ziua Națională „Constantin Brâncuși”, celebrată și la Timișoara

Ziua Națională „Constantin Brâncuși”, celebrată și la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Este al cincelea an de când arhitectul Mihai Donici organizează, cu prilejul Zilei Naționale „Constantin Brâncuși” câte un eveniment artistic, ca un omagiu adus marelui sculptor român. Și în acest an, Mihai Donici va fi prezent fața bustului lui Brâncuși de lângă Facultatea de Arte, miercuri, 19 februarie, între orele 13,00 și 14,00, unde va parafraza serialitatea monumentelor de la Târgu Jiu.

„Anul trecut am făcut o «Expoziție de o oră» cu lucrări de etnosculptură din ciclul «Înainte de Brâncuși». Artefacte dintr-o mare cultură populară ce l-a precedat pe Brâncuși au fost asamblate în compoziții care prefigurează lumea formelor.


Între timpuri, lumea postmodernă s-a umplut de produse industriale seriale.  Banale găleți, repetate la… infinit ne pot aminti de Brâncuși. El trăia pentru formele lui perfecte, iar când nu era mulțumit, mai cizela o variantă. Brâncuși este singurul român universal care a reușit imposibila sinteză tradițional-modern, iar noi nu-l înțelegem cu fiecare zi care trece”, sunt cuvintele cu care Mihai Donici anticipează evenimentul pregătit în ziua dedicată artistului cunoscut și apreciat în întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.