500 de bătrâni și persoane cu handicap grav, pe punctul de a...

500 de bătrâni și persoane cu handicap grav, pe punctul de a rămâne fără suportul ONG-urilor deoarece Primăria Timișoara nu a plătit pentru serviciile sociale de aproape patru luni. Reacția primarului Robu în plină criză COVID 19

3
DISTRIBUIȚI

 

Situație scandaloasă la Timișoara în plină epidemie de coronavirus – aproape 500 de bătrâni vor rămâne fără asistența socială asigurată de ONG deoarece acestea, de mai bine de trei luni, nu au primit niciun leu de la administrația condusă de Nicolae Robu pentru acțiunile de protecție socială. Asta în condițiile în care inclusiv premierul Ludovic Orban spune că autoritățile locale ar trebui să apeleze la ONG-uri și voluntari pentru a se asigura servicii pentru bătrâni.

Cei care asigură mâncarea pentru bătrâni nedeplasabili sau îi îngrijesc spun că nu mai pot rezista așa. Unul dintre conducătorii acestor ONG-uri a explicat pentru PRESSALERT.ro, sub protecția anonimatului pentru a nu-și periclita relația cu municipalitatea, că ” de doi ani sunt tot mai dese problemele cu finanțarea, iar în ultimele trei luni nu am primit niciun ban de la primărie, deși sunt semnate contracte.


Cele opt ONG-uri mari din Timișoara se ocupă de bătrâni, persoane cu handicap grav, unii nedeplasabili. Pentru unii dintre ei noi cei din ONG-uri suntem legătura cu lumea. Sunt aproximativ 500 de persoane de care avem grijă. Am ajuns cu cuțitul la os pentru că am reușit să rezistăm până acum cu ce am mai primit donații, sponsorizări. Suntem pe punctul să închidem cantinele sociale, serviciile de asistență”.

Situația este cu atât mai gravă cu cât suntem în plină pandemie de coronavirus, iar bătrânii sunt cea mai vulnerabilă categorie. ”Serviciile noastre ajută la oprirea răspândirii coronavirusului și să-i ajutăm pe medici. Dacă aceste vor trebui să iasă din casă pentru ca să-și cumpere de mâncare vor fi într-un risc uriaș. Vor îngroșa rândurile cazurilor grave”, ne-a declarat aceiași sursă.

Am încercat să-l contactăm, pentru a obține un punct de vedere legat de această situație scandaloasă, pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, dar acesta nu a răspuns nici la telefon, nici la mesajul scris transmis. Anterior, în cadrul conferinței de presă, l-am întrebat dacă Primăria Timișoara a întocmit listele cu persoanele vulnerabile, așa cum este obligată administrația locală prin ordonanță militară. Nicolae Robu a declarat că ”este o muncă foarte grea. Am început, evident, imediat după apariția ordonanței, să lucrăm la asta. Nu vă pot spune câte persoane sunt până în momentul de față, dar vă dați seama că este foarte greu de obținut această informație. Noi apelăm la casa de pensii, la asociațiile de proprietari, la asociațiile de blocuri și așteptăm de la consiliul județean să ne vină, și de la evidența populației aceste informații. Va fi o muncă foarte, foarte grea aceea de a-i identifica. Și bineînțeles că avem și un număr de telefon la care cei aflați în această situație se anunță ei înșiși. Am trecut la treabă imediat”.

3 COMENTARII

  1. Bine că imbecilul vopsit a găsit bani de fîntîni ! Să-l oprească cineva pe dementul ăsta pînă nu ne omoară pe toți ! La fel de imbecil și cine îl va mai vota pe fîntînar !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.