ACS Poli vrea să realizeze o „mare evadare” cu transferurile din iarnă....

ACS Poli vrea să realizeze o „mare evadare” cu transferurile din iarnă. Care e starea de „sănătate” a clubului timişorean FOTO

1
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a căzut într-un timp aproape record în derizoriu şi se va zbate la primăvară pentru supravieţuirea în C. Fosta divizionară A, aflată în insolvenţă, şi-a prezentat astăzi achiziţiile prin care speră să atingă obiectivul salvării. Printre numele „grele” sosite sub comanda antrenorului Silviu Bălace se numără Cristian Daminuţă şi Marius Staicu.

„Ştiţi în ce condiţii s-a aflat acest club din vară. Am dus tot greul cu cei de aici, care vor fi în continuare. Vom face tot posibilui să ne salvăm, va fi un sezon foarte greu. E un retur destul de complicat, toată lumea care jucători de valoare, de Liga 2, 1. Cei noi şi cei vechi trebuie să se implice foarte mult. Acesta e obiectivul – principal, evitarea retrogradării. Ne vom descurca la fel ca în tur, mulţumesc sponsorior, Acerbis ne-a sponsorizat cu două rânduri de tricouri, restul treningurilor le-am cumpărat noi…”, a declarat Petre Muşat, administratorul special al clubului. ACS Poli urmează să îmbrace şi tricouri noi în retur, în culorile clasice.

„Nu vreau să-mi amintesc ce a fost în trecut. Sper să nu se vorbească de noi că am închis lumina… Aşa de vorbeşte pe la toate emisiunilem că noi vom închide lumina”, a adăugat Muşat. Acesta a avut un mesaj clar pentru jucători: „Atenţie mare, şi cei vechi şi cei noi! Am mai adus nouă-zece jucători cu experienţă, care au jucat în Liga 3, 2, 1. Obiectivul e foarte greu, dar nu imposibil”.

În total au fost aduşi 11 jucători noi: Markos Gakos (23 ani, CSC Ghiroda), Cristian Toma (29 ani, Topolovăţu Mare – L5) – portari; Michel Rosenblum (31 ani, Gloria LT Cermei), Sebastian Foca (18 ani, Dumbrăviţa – revenire din împrumut), Dănuţ Bilia (35 ani, Dumbrăviţa), Narcis Plută (18 ani, Carani) – fundaşi; Cristian Daminuţă (30 ani, Virtus Cupello – Italia), Patrick Peter (19 ani, Luceafărul), Marius Călin (30 ani, Gloria LT Cermei) – mijlocaşi; Darius Buzdugan (25 ani, Maşloc), Marius Staicu (32 ani, Ripensia) – atacanţi. Au plecat tot atâţia, multe despărţiri fiind nedorite: Mosoarcă (Ghiroda), L. Oprea, Podină (Dumbrăviţa), Velcotă (Deva), Ochea, Cochinţu, Pădurariu, Buga (Carani), Dobrincu (Ripensia), Taşcă (Săcălaz) şi Iovanovici.

Un plus e că la club a rămas puştiu David Roşu (15 ani, fundaş), care nu ar mai fi acceptat oferta de a pleca la clubul lui Gică Hagi.

„Ne-am adunat destul de greu, am avut numeroase discuţii cu nea Muşi, dacă vom continua sau nu. Am reuşit greu să aducem jucători, ne-au şi plecat. Am adus nume cu experienţă. Ne-a fost greu, am pierdut puncte pentru că ne-au lipsit doi-trei jucători cu experienţă, care să închege echipa. Au fost unii de la care aşteptam la mai mult, dar asta e. Începem un retur extraordinar de greu, avem patru meciuri foarte grele. Am făcut o pregătire bună, pe plan local. Un antrenament pe zi, puteam două, dar unii băieţi au şi şcoală… Am avut şi o serie de meciuri amicale, unele m-au dezamăgit un pic. (…) Cred că au înţeles mesajul. Suntem puţini, dar puternici, ambiţioşi, nu se va pânge nimeni, până se termină acest retur, de situaţia actuală. Toţi au răspuns pozitiv, ştiu toţi la ce s-au inhămat. Am mare încredere în ei. Au venit 11 jucători, marea majoritate cu experienţă… Vreau să văd o răutate pozitivă începând de vineri…”, a declarat Silviu Bălace, „principalul” lui ACS Poli. Acesta e secondat de Răzvan Ionilă, în timp ce Gyuri Stoianov (ex-Ripensia) e antrenor cu portarii.

„Venim după un tur foarte greu. Am adus jucători, cu experienţă, am pierdut multe puncte în toamnă, sperăm ca împreună să trecem peste zona de retrogradare…”, a precizat Sinişa Sporin, căpitanul echipei timişorene.

ACS Poli va debuta în meciurile oficiale în 2020 cu un duel judeţean în compania Fortunei Becicherecu Mic, vineri, ora 15, pe arena „Electrica”.


Timişorenii sunt pe loc retrogradabil în C4 – 15, cu doar 11 puncte.

Primăvară decisivă

ACS Poli s-a tot „bucurat” de termeni amânaţi în dosarul insolvenţei, acum, pe portalul Tribunalului Timiş apare că la începutul lunii februarie s-a dat următoarea soluţie: „În considerarea Hotărârii nr. 28 din 19.12.2019 a Colegiului de Conducere Tribunalului Timiş, prin care s-a dispus desfiinţarea completului de judecată nr. C3 Sindic cu toate componentele sale şi repartizarea ciclică a dosarelor aflate pe acest complet, dosarul cu nr. de mai sus a fost alocat completului C1NS/MA şi cum la data de 08.04.2020, completul C1 NS/MA, căruia i-a fost alocată prezenta cauză, nu are programată şedinţă de judecată, instanţa va preschimba termenul de judecată de la data de 08.04.2020, ora 9,00 , sala 174 la data de 14.05.2020, ora 9,00, sala 174”.

„În aprilie se va preconiza acel program de reorganizare a clubului. Vom prezenta situaţia de la club în aceste luni, împreună cu firma de contabilitate. Şi atunci vedem dacă se va intra în plan de reoganizare sau se va amâna o lună. Sunt probleme mai vechi, către jucători şi… conducători, care au fost pe aici pe la Timişoara, şi faţă de alţi angajaţi, de bine, de rău, ne mai dau pe la ITM… Din ceea ce am primit din sponsorizări trebuie să plătim celor care au fost…”, a precizat Petre Muşat.

Printre primii plătiţi a fost Radu Birlică, fostul administrator special… „dânsul a fost plătit la zi. Răchită mai are o restanţă de 5.000 de lei. Au fost amabili şi nu ne-au dat peste tot la comisii. Ştiu că dacă intrăm în faliment nu mai văd niciun ban”, a completat actualul conducător al lui ACS Poli.

ACS Poli are nevoie de un buget de 80.000 de lei pe lună. În timp ce „500.000 de euro mai trebuie achitat. Cei noi, cei vechi, suntem de şase luni neplătiţi, asta e realitatea. Încercăm măcar să ajungem la luna iunie-iulie…”, a mai spus Muşat cu referire la datoriile făcute după intrarea în insolvenţă.

„Jucătorii noi vor lua primul salariu în 20 martie, cum e scris în contract. Le vom da un avans de 8 martie să nu spună că au venit degeaba. Avem deplasări, meciuri acasă care ne costă… Încercăm să facem rost de bani. Să nu zică lumea că nu plătim”, a mai precizat administratorul special.

Viorel Boiţ: „Pe ceilalţi i-am făcut tot eu”. Plus reproşuri presei

„Mă bucur că avem o echipă, poate eram într-o situaţie să nu începem returul că nu avem jucători. Avem o echipă, staff tehnic… mulţumesc că au rămas la echipă. Se vede că a fost jucător la Poli, domnul Bălace. Îmi pare rău că au plecat unii. Ar fi dureros să picăm (…) Avem cinci jucători din 2002. Nu putem să facem faţă la cei de 35 de ani? Să alerge mai mult decât noi…”, a spus şi Viorel Boiţ, adresându-se în final lotului de jucător aflat la conferinţă.

„Noi suntem Poli, nu ceilalţi. Pe ceilalţi i-am făcut tot eu, nu aveau secţie de fotbal când am mers acolo. Noi avem palmaresul. Să nu ne facem de ruşine să mergem până-n D!…”, a fost o altă replică „interesantă” a vechiului conducător, rămas vicepreşedinte la ACS Poli.

Viorel Boiţ a avut apoi de făcut câteva reproşuri jurnaliştilor prezenţi, pe motiv că aceştia nu ar fi luat partea clubului în conflictul cu preşedintele CJT, Călin Dobra. „Ajutaţi sportul timişorean, voi vă simţiţi prin voce, prin scris, mai mult decât ceilalţi… Nu mă aşteptam, mobilierul acela de la stadion e al nostru, să nu ia jurnaliştii interviu atunci când am fost daţi afară. Sunteţi copiii Timişoarei…”, a mai spus acesta. Conducătorului i s-a replicat că actuala lege presupune ca toate grupările să plătească chirie la „Dan Păltinişanu”. „Am fost de acord să plătim chirie, nu ne-a trimis nimic”, a precizat Boiţ, care ar fi avut o întrevedere fără rezultat cu Dobra. De remarcat ar mai fi că acum Boiţ e „duşman” declarat al fostului conducător, Radu Birlică.

Noile transferuri ale lui ACS Poli

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.