Alertă la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara după ce un pacient a...

Alertă la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara după ce un pacient a decedat. Mesajul managerului Luca: „Personalul medical trebuie testat, testat, testat” UPDATE Pacientul, decesul cu numărul 26 în epidemia de coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Situația de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara se complică de la o oră la alta. Vă reamintim că un medic a fost confirmată cu coronavirus și internată ulterior la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”. Informații de ultimă oră obținute de PRESSALERT.ro și confirmate de surse demne de încredere arată că, astăzi, a murit la institut un pacient infectat cu coronavirus.

Acesta este de aproape două săptămâni internat în spital și a fost în contact direct, în această perioadă, cu zeci de cadre medicale, medici și asistenți.


Tensiunea în rândul cadrelor medicale este în crește pentru că nu se știe ce se va întâmpla în continuare. În plus se așteaptă rezultatele pentru testele făcute de cei de la DSP Timiș celor care au fost contacți direcți ai doctoriței confirmate cu COVID 19.

Luca Constantin, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a declarat pentru PRESSALERT.ro că ”au fost recoltate probe de la acel pacient decedat și așteptăm răspunsul oficial de la DSP. Când a venit acest pacient, în stare gravă la noi, nu corespundea definiței de caz. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că spitalele nu pot fi închise ca niște globuri de sticlă. Angajații merg, după program, în magazine, și pot să ia virusul din comunitate. Vin la serviciu, că nu au simptome și stau cu colegii la o cafea. Atunci își dau masca jos și vorbesc între ei într-o cămăruță unde nu poți să-i controlezi. Mai sunt pacienți care sunt asimptomatici când vin la spital sau alții care mint. Știți care e marea problemă? De ce nu avem multe cazuri? Că nu sunt testări. Personalul medical trebuie testat, testat, testat. Nu degeaba a spus Organizația Mondială a Sănătății să testăm cât mai mult. Dacă testezi mult descoperi cazurile ușoare care duc la răspândirea în comunitate și apoi apar cazurile grave”.

UPDATE Decesul a fost anunțat în această seară și de către autoritățile centrale, bărbatul fiind considerat cea de-a 26-a victimă a epidemiei de coronavirus în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.