Alin Nica, despre legătura cu Alin Popoviciu: „N-am cum să-l evit, el...

Alin Nica, despre legătura cu Alin Popoviciu: „N-am cum să-l evit, el e și mai rotofei”. Motivul pentru care s-au ”unificat” taberele din PNL Timiș

1
DISTRIBUIȚI

alin nica robu

Liniște și pace în PNL Timiș, înainte de alegerile locale din 2020, după ce primarii „rebeli” din județ, pe de-o parte, iar pe de cealaltă parte Nicolae Robu –  „marele stejar”, după cum i-a spus Alin Nica – au ajuns la un consens. Primarul liberal din Dudeștii Noi, care se numără printre primarii rebeli din județ, a fost desemnat candidatul PNL la Consiliul Județean Timiș. Negocierile au mulțumit ambele părți, iar Robu, în același timp, se poate bucura de liniște în interiorul filialei și de susținere pentru câștigarea a încă un mandat ca primar al Timișoarei.

Conflictul dintre cele două părți s-a întins pe trei ani și a ajuns până la urechile președinților PNL la nivel național. „Ne-am pus problema ce câștigă PNL dacă mergem pe acest conflict perpetuu în PNL – practic nimic. În urma discuțiilor deschise și colegiale, am reușit nu să ne unim, ci să unificăm filiala. Am tot spus că e nevoie de unitate până am demonetizat în interior acest cuvânt. Filiala e unificată, mai trebuie să treacă timp până se vor acoperi asperitățile. Încrederea se stabilește mult mai greu atunci când ai pierdut-o. Încercăm să creăm punți de comunicare și dacă ajungem să comunicăm, vom găsi soluții”, a comentat Alin Nica, aflat în studioul on.set, la PRESSALERT LIVE.

Chiar dacă este cercetat de DNA, Nicolae Robu a primit undă verde de a candida din partea PNL pentru un nou mandat de primar al Timișoarei. Fapt datorat probabil și faptului că a făcut pace și a ajuns la un consens cu primarii „rebeli” din filială.

Într-o declarație făcută în dat de 3 aprilie 2017, Alin Nica îl asimila pe Nicolae Robu cu un „stejar la umbra căruia nu crește nimic”.


Întrebat dacă de atunci s-a schimbat ceva, Nica a menționat că: „precum vedeți, am reușit să răzbat. Înseamnă că domnul Robu a ținut cont de afirmația mea de acum trei ani. Și-a dat crengile mai deoparte. Dacă stăm să ne uităm ce a făcut Robu ca primar, sunt multe lucruri pozitive și noi nu judecăm activitatea administrativă. E clar că avem susținere totală din punct de vedere politic pentru funcția administrativă”.

În interiorul PNL Timiș, între Alin Nica și Alin Popoviciu, secretarul general al liberalilor timișeni, nu a fost niciodată o relație cordială. Ba din contră, mai ales atunci când primarii „rebeli” și Robu nu se aveau deloc la suflet. Însă situația dintre cei doi nu s-a schimbat nici acum și se rezumă strict la afacerile interne ale PNL Timiș.

„Este o non-relație. Nu avem o relație de prietenie. Discutăm strict administrativ în cadrul partidului. Și dacă aș vrea să-l evit, nu aș avea cum. E secretar general și, în plus, el e și mai rotofei, nu pot să-l evit niciodată”, a spus, zâmbind, Nica. Întrebat dacă crede că între Robu și Popoviciu mai există o „relație aproape sexuală”, candidatul PNL la CJ Timiș a declarat că „am intrat în logica de campanie, nu mă pronunț”.

Cu toate acestea, Alin Nica este un liberal convins și crede că filiala trebuie să fie unită „la bine și la rău”. „Dorința de comunicare și compromis s-a rezolvat în ultimele săptămâni. Mă lupt până la capăt pentru PNL și nu voi pleca decât forțat, dat afară, asta am și făcut. Dacă dorești să mergi mai departe și să nu te abați de la drumul tău, reușești mai devreme sau mai târziu, îi vei convinge și pe ceilalți că ai dreptate”, a conchis Nica, la PRESSALERT LIVE.

1 COMENTARIU

  1. Uite că la umbra stejarului creste de fapt un flăcău care a început deja să învețe din apucăturile și șmecheriile lui Robu. Bravo băiete, așa ai pierdut și șansa pe care poate că o aveai în politică. Poate văd și consătenii tăi ca deja nu mai ești omul pe care ei l au votat. Nu mai ești omul când ziceai lucrurilor pe nume. Păcat că raul poate distruge ceva bun, mare păcat. Erai o speranță în politică. Dar cineva a zis că politica distruge chiar și omul din tine. Păcat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.