Alte trei aparate pentru depistarea COVID 19, puse la dispoziția medicilor din...

Alte trei aparate pentru depistarea COVID 19, puse la dispoziția medicilor din Timiș. DSP vă îndeamnă să evitați transportul în comun

1
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat, astăzi, că în acest moment, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 103 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul SARS-CoV-2. Alte 750 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara se află internate 38 persoane infectate cu coronavirus , ultimii doi pacienți internați sunt din Județul Hunedoara.

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara a pus la dispoziția autorităților judeţului Timiş două aparate complete de RT-PCR, destinate diagnosticului infecţiei cu COVID 19, iar Centrul Regional de Sănătate Publică Timiş dispune de înca un aparat pentru diagosticul infecţiei cu SARS-CoV-2, care vor fi pus la dispoziție pentru a degreva Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie“Dr.Victor Babeş” Timișoara

Simptomele COVID 19

Direcția de Sănătate Publică Timiș îndeamnă populaţia la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea infecției determinată de SARS-CoV-2.


Cele mai frecvente simptome ale infecției cu coronavirus sunt: febră, tuse uscată și oboseală. Alte simptome care pot apărea sunt: respirație dificilă, expectorație, roșu în gât.

În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus este important să nu vă deplasați direct la medic sau la spital/urgență. Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi. În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică Timiș. În caz de urgență apelați 112.

Evitați transportul în comun

Folosirea mijloacelor aglomerate de transport public vă poate crește riscul de expunere la coronavirus. Dacă aveţi opţiunea de a merge pe jos sau cu bicicleta, este recomandat să nu folosiţi transportul în comun. Dacă sunteţi în vârstă sau aveți o boală cronică, căutați mijloace de transport alternative – prezenţa dumneavoastră într-un mijloc de transport poate crește semnificativ riscul de infecție. Încercați să reduceți deplasările în această perioadă, dacă este posibil. Evitaţi autobuzele în caz de aglomeraţie. Lăsaţi să treacă autobuzele aglomerate și așteptați unul mai puțin aglomerat. Staţi la minimum 1.5 metri distanţă (cât doi pași mari) de ceilalţi pasageri, dezinfectaţi-vă pe mâini înainte, în timpul şi imediat după călătorie.

Folosiţi un şerveţel pentru a vă ţine de stâlp, evitaţi să vă atingeţi faţa şi folosiți dezinfectant pentru mâini dacă îl aveți în timp ce mergeţi cu trenul, autobuzul, metroul sau tramvaiul. Este recomandabil să vă anulați călătoriile în această perioadă.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.