Șeful consilierilor locali PNL despre funcționari publici din primărie: ”Domnul Robu nu...

Șeful consilierilor locali PNL despre funcționari publici din primărie: ”Domnul Robu nu are putere să-i dea afară. Îi pune să muncească”

3
DISTRIBUIȚI

Timișoara are cel mai mare buget din istorie, dar multe dintre proiecte sunt doar promisiuni și par la ani lumină distanță de realizare. Liberalii par puși pe treabă și-și doresc, asemenea liderului Nicolae Robu, „o dezvoltare în forță pentru oraș”.

Nu toată lumea e de acord, iar unii dintre aceștia au fost prezenți la dezbaterea de buget: useriștii care-și doresc să schimbe fața Timișoarei și cred că pot administra mai bine ca Robu. „Primarul trebuie să vorbească mai puțin și să ne asculte mai mult. Dominic Samuel Fritz a avut punctul de vedere al alianței. Am fost acolo, am vrut să iau cuvântul. M-a interesat în special partea de infrastructură velo, dar nu am mai apucat să voresc. Domnului primar îi place foarte mult să vorbească. Exercițiul ascultării este forate bun, poate ar trebui să-l mai aplice”, a spus Ana Munteanu, candidat USR-PLUS pentru Consiliul Local Timișoara, invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE.

În studiourile on.set s-a aflat și Simion Moșiu, liderul liberalilor din CL Timișoara. „Trebuie să reținem căci banii de investiții față de anul trecut sunt de 2,5 ori mai mulți – 687 de milioane. Asta înseamnă că e un obiectiv foarte ambițioas pentru Timișoara, desigur multe șantiere și o mare grabă. Ca să zic așa, dezvoltare în forță, cum îi place domnului primar să spună, pentru a ne pregăti de Capitală Europeană Culturală. Bineînțeles că suntem mulțumiți. E cel mai mare buget din istorie în toate capitolele”, a comentat Moșiu.

Ana Munteanu este de părere că Timișoara a avut destule premiere de-a lungul istoriei și că, acum, ar trebui ca administrația din fruntea orașului să se concentreze pe alte lucruri. „Am tot auzit replica asta că ar fi cel mai mare buget din istorie, că avem o premieră. Cred că Timișoara are destule premiere și recorduri, avem un loc în cartea de istorie.


Mi-ar plăcea să nu ne mai concentrăm pe asta și să ne putem mulțumi cu o calitate a vieții mult mai bună și mi-ar plăcea să știu că este implementat cu cap și atenție bugetul, pentru viitor, mai ales că este vorba despre orașul în care vreau să rămână și copilul meu”, a opinat Ana Munteanu.

Candidatul USR-PLUS pentru CLT spune că multe dintre promisiuni făcute doar ca să fie auzite și că mai departe nu se întâmplă nimic. Cum e și cazul unui scanner pentru copaci, pentru care au fost alocate fonduri de mai bine de un an, însă n-a apărut, un subiect revenit în actualitate după ce un stejar a fost tăiat în centrul orașului.

„Mi se pare total neplăcut ca alți oameni să fie în situația domnului Moșiu, pentru niște promisiuni heirupiste, facem, facem, dar de fapt nu prea facem. Despre asta este vorba și în problema bugetului. Foarte multe linii bugetare luate cu copy-paste ca să fie, promitem și nu mai facem”, a completat Ana Munteanu, făcând referire la promisiunile lui Robu, luându-i în același timp apărarea colegului de platou.

Funcționarii publici, subiect de contre între USR și PNL

Restructurare, acesta este cuvântul auzit din vocile a multor useriști, care-și propun ca, dacă vor ajunge la putere, să eficientizeze aparatul administrativ și să-i înlocuiască pe cei care nu-și fac treaba cu alții mai potenți „Este un mit că funcționarii publici nu pot fi dați afară dacă nu își fac treaba. Ceea ce văd e ca un paradis, odată intrat în primărie, câștigi un concurs și poți să dormi pe birou toată viața, nu îți zice nimeni nimic. Cel puțin în opt ani puteau să facă curățenie de 3-4 ori. Este un proces care din păcate în administrația Robu nu s-a făcut decât când a fost vorba de funcționari care nu au fost de acord cu linia dictatorială dată de sus în jos”, a fost de părere Ana Munteanu.

Simion Moșiu i-a luat apărarea lui Nicolae Robu, despre care a spus că, în multe cazuri, nu are nicio putere să dea afară oameni. „Sunt funcționari publici și domnul Robu nu are putere să-i dea afară. Îi pune să muncească. Nu cred că în primărie cineva va scăpa fără să nu aibă o sarcină, chiar mai multe”, a spus Moșiu.

Atât Simion Moșiu, consilier local PNL, cât și Ana Munteanu, candidată pentru funcția de consilier local, au căzut comun de-acord, la finalul dezbaterii, că vor da mâna pentru binele Timișoarei, dacă se vor afla ambii pentru viitorii patru ani în consiliul local.

3 COMENTARII

  1. Clujul are în cinci ani metro iar Timișoara va avea și ea pistă de biciclete!!!!!
    Acestea sunt diferențele de mentalitate și caractere dintre primari, de Oradea nici să nu mai vorbim.
    Robu el este cu,,,, fecebuci,,, cu freza din ani 80,,,,,, cu scandalurile,,,,,,,
    El este un om puturos, un om leneș, un om care în loc să muncească și să îl laude rezultatele, el stă toată ziua pe net, în live și se laudă de unul singur!…
    Dacă dorim să fim cu 100 de ani în spatele Clujului atunci votăm Robu.
    Oradea jumătate cât Timișoara are investiții făcute de către primărie cât va realiza dacă va realiza Timișoara în 10 ani.
    De fapt Bolojan din Oradea a vrut prin această alianță să îl pună și pe Robu la muncă și el nimic, degeaba un om leneș tot leneș va rămâne toată viața.

  2. În orașul dezvoltării în forță, Semaforișoara, domnul Moșiu întârzie la emisiune din motive de trafic. Iar scanerul de copaci, propunerea USR Timișoara, costă 66.700 lei, cu tot cu instruirea operatorilor care vor utiliza echipamentul. Și nu sunt decât vreo două firme în lume care produc astfel de echipamente, cu preț comparabil. În schimb, prețul cu care primăria dorește să facă acestă achiziție este de 185.450 lei; adică de aproape trei ori mai mare. Oare de ce?

    • În Timișoara sunt instituții, camera de conturi, parchete, unde dumneavoastră puteți reclama acest lucru sau altele, mai ales ca și contracandidat politic, dacă vreți să vă creadă electoratul că voi veți gestiona mai bine banul public și sunteți corectă, ca să vă voteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.