Probe de la 23 de persoane, analizate astăzi, la Timișoara. Cursuri suspendate...

Probe de la 23 de persoane, analizate astăzi, la Timișoara. Cursuri suspendate două săptămâni pentru clasa în care învață tânărul depistat cu coronavirus

2
DISTRIBUIȚI

În acest moment, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș se află pe teren si recoltează probe de la contacții apropiați ai tânarului în vârstă de 16 ani depistat pozitiv ieri cu noul coronavirus. Acesta se află internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, nu prezintă simptome, iar evoluția lui este bună.

Autoritățile vor analiza 23 de probe de la contacții apropiați ai tânărului, mai exact 18 probe pentru colegii de clasă de la Liceul Alimentar, patru probe pentru persoanele de la unitatea unde a făcut practică și care i-au făcut instructaj de protecția muncii, o probă pentru asistenta medicală care i-a recoltat probe de sânge în vederea intrării elevului, în unitatea la care a făcut practică.

Colegul de bancă al tânărului infectat s-a prezentat din proprie inițiativă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.


Victor Babeș” Timișoara. Acesta nu prezintă simptome, dar va fi monitorizat și testat, iar apoi probabil externat, dacă testele sunt bune. Cursurile de la clasa în care învață elevul de 16 ani sunt suspendate timp de 14 zile. Contacții tânărului sunt izolați la domiciliu, inclusiv părinții elevilor, și monitorizați de către reprezentanții DSP Timiș. În cursul zilei de azi se vor recolta patru probe și de la contacții apropiați ai primei paciente pozitive.

În acest moment, în Timiș sunt 544 persoane izolate la domiciliu și monitorizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Judetului Timiș. La nivel național, 34 de persoane se află în carantină, iar peste 11.300 în izolare la domiciliu.

2 COMENTARII

  1. Apă caldă la chiuveta de la toaleta scolii? NADA ! Unul din trei copii, mai ales din clasele mici, NU se spala DELOC pe mâini, apa fiind prea rece. Bașca eficienta redusă de dezinfectare la cei care totusi se spală; că nu degeaba se recomanda apa caldă ptr curatarea eficienta de microbi de tot felul.
    Copiii sunt cei mai aprigi agenți de răspândire a microbilor într-o urbe, deoarece ei îi răspândesc din familie către colegii de școală și viceversa.
    Directorii de școli sunt la fel de nepăsători și iresponsabili, precum DSP și Primăria, cea care are școlile în grijă si buget

  2. Cică băiatul ar fii fost și la balul liceelor de la Heaven. Deci acolo a fost practic o bomba epidemiologică cu efect întârziat. Chiar daca el nu se va îmbolnăvi, insa purtator de Corona a fost în acea seară. Daca a ajuns prin scoli virusul, doar Dzeu ne mai poate salva, la cât de praf sunt instituțiile noastre, in frunte cu Prefectă manechin, cu competență zero barat. Că mai toți tinerii din gașca lui Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.