Aniversare rock în tabăra Cargo: La mulți ani Alin Achim!

Aniversare rock în tabăra Cargo: La mulți ani Alin Achim!

0
DISTRIBUIȚI

Alin Achim, basistul formaţiei Cargo, împlineşte astăzi 1 martie frumoasa vârstă de 48 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer „La mulţi Ani!”

De la vârsta de 8 ani, artistul a studiat vioara, iar mai târziu, a început să devină pasionat de chitara bass. În 1988 a pus bazele formației Metalograf, ale cărei repetiții se desfăşurau în garajul unui prieten din Mehala. Mai apoi, Alin a făcut parte și din trupe ca Logaritm, Cardinal, Bethleem și Amala. În toamna anului 1997, la propunerea liderului Cargo, Adrian Bărar, Alin se alătură formației, care va deveni una dintre cele mai mari nume ale rock-ului românesc.

În decembrie 2010, după treisprezece ani alături de Cargo, Alin pornește pe un nou drum înființând formația Desant, cu care realizează două materiale discografice ”Joc de Noroc” și ”Vulpea Deșertului”.


În luna martie a anului 2017, Alin a revenit ca basist la Cargo. Anul acesta cu ocazia împlinirii a 35 de ani de existență, formația Cargo va susține un concert special care marchează această aniversare, la Arenele Romane din București, în data de 16 mai.

„De muzică m-am apucat de pe la opt ani. Am fost la Filarmonică la un concert şi am fost impresionat de vioară. Aşa că m-am dus acasă şi am zis că vreau vioară. Tatăl meu a fost basist, mama a cântat la pian iar bunicul a făcut parte din corul veteranilor de război. Am avut dintotdeauna în casă chitară şi acordeon. Am făcut vioară la Casa Pionerilor şi am fost şi la Şcoala Populară de Artă. Dar, cel mai mult am învăţat de la Steve Harris (n.n. – basistul formaţiei Iron Maiden). Aveam video pe atunci şi am învăţat minut cu minut după casetele cu concertele Iron Maiden“, spune Alin Achim despre începuturile sale ca muzician într-un interviu acordat PRESSALERT.ro.

Sursa foto: Facebook / Alin Achim

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.