ASU Politehnica a solicitat avizul DSP pentru a avea public cu Turris....

ASU Politehnica a solicitat avizul DSP pentru a avea public cu Turris. Ripensiştii nu riscă nimic: „Cred că subestimăm ce se va întâmpla” UPDATE

0
DISTRIBUIȚI

Anunţul de la începutul săptămânii în privinţa interzicerii evenimentelor cu mai mult de o mie de spectatori a afectat şi sportul. În Liga I s-au disputat deja câteva meciuri fără public, totuşi hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF lasă însă o portiţă cluburilor de ligă inferioară prin care acestea pot primi până la o mie de spectatori la jocurile organizate pe teren propriu dacă au acordul Direcţiei de Sănătate Publică.

Divizionara secundă timişoreană ASU Politehnica se numără printre formaţiile care au cerut avizul DSP şi aşteaptă un răspuns pozitiv pentru a putea primi suporteri la duelul cu Turris Tr. Măgurele de sâmbătă. În schimb, Ripensia, cealaltă concitadină din Liga a II-a, are o poziţie opusă în ceea ce priveşte disputarea cu public a jocurilor de pe teren propriu.

Echipele de fotbal din ligile inferioare pot organiza meciuri cu mai puţin de o mie de spectatori dacă obţin avizul DSP, reprezentanţii alb-violeţilor sunt convinşi că riscurile la care ar fi expus publicul ar fi foarte mici la meciul de acasă cu Turris, singurul pe care-l mai găzduieşte în luna martie.

„Noi am făcut o adresă către Direcţia de Sănătate Publică prin care dorim să organizăm evenimentul sâmbătă, de la ora 15… pe Ştiinţa, cu spectatori! Respectând toate criteriile şi ce ni se solicită din acest punct de vedere iar DSP va analiza cererea noastră, pentru că au fost mai multe… Pe parcursul săptămânii sunt mai multe evenimente, care se doresc a fi desfăşurate cu spectatori, o piesă de teatru, azi-dimineaţă (n.r. ieri) a fost o şedinţă la DSP iar din partea noastră a participat Novovic Sebastian, acum aşteptăm să vedem. Analiza cererilor se face în funcţie de nişte priorităţi… mâine (n.r. azi), poimâine, ar trebui să primim un răspuns”, a declarat Marius Cociu, managerul Politehnicii la emisiunea Qub Arena de la Qub TV.

Dumitru Mihu, pesimist: „Cred că subestimăm ce se va întâmpla”

Ripensiştii spun clar nu „portiţei” din regulament.


Preşedintele Dumitru Mihu era foarte pesimist în privinţa evoluţiei crizei COVID-19 şi crede că situaţia se va agrava în perioada următoare. „Ripi” mai are de jucat în luna martie cu Csikszereda şi Farul pe teren propriu.

„Consider că situaţia e foarte gravă. Cred că subestimăm ce se va întâmpla. E mai important ca cei care sunt implicaţi să rămână sănătoşi. Consider că toate meciurile care se mai desfăşoară ar putea fi blocate cu totul la un moment dat. …Încă suntem optimişti faţă de ce urmează… Studiez ce se întâmplă… e clar că nu o să solicităm (avizul). E decizia mea, a clubului. Chiar dacă există o portiţă de scăpare, nu consider că e un risc care merită. Vom transmite live meciurile de acasă”, a declarat Dumitru Mihu pentru Pressalert.

Ripensia nu a avut reprezentant la şedinţa de ieri. Următorul meci al roş-galbenilor va fi duminică, 15 martie, la Ploieşti. Mihu nu ar dori fani nici la acest meci: „Sper să nu se uite la câteva milioane şi să se desfăşoare fără spectatori”. De specificat că roş-galbenii şi-au disputat majoritatea partidelor de acasă din acest sezon pe „Electrica”, arenă care în această perioadă se află în plin şantier, fiind efectuate lucrări la tribuna principală.

Alte cazuri

La nivelul Ligii 3 e sigur că şi cei de la CSC Ghiroda au solicitat DSP să poată primi public (sub 1.000) la meciurile de acasă. Următorul joc pe teren propriu fiind cu Deva sâmbătă, de la ora 15.

Neoficial, nici meciurile de handbal seniori nu se vor desfăşura cu public (SCM Poli are joc joi, de la ora 17, în sala „Constantin Jude” cu Buzău). FR Baschet a publicat un comunicat uşor ambiguu, anunţând meciuri fără spectatori până la 31 martie, dar se specifică: „Totodată, în acord cu Hotararea nr. 6, din data de 06.03.20, a Grupului de suport tehnico-stintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, si a adresei MTS nr. 14, din data de 08.03.2020, pentru toate evenimentele publice cu mai putin de 1.000 participanti este obligatoriu avizul prealabil al DSP locale”. SCM Timişoara (baschet) a anunţat că că partidele de pe teren propriu cu echipele CSA Steaua București (18 martie, ora 17.30) și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (21 martie) se vor disputa fără spectatori.

UPDATE SCM Politehnica a anunţat că jocul cu buzoienii se amână pentru altă dată, oaspeţii solicitând acest lucru de teama faptului că în vestul ţării s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu COVID-19.

UPDATE 2 Cealaltă divizionară C timişeană care are meci acasă în weekend, CSC Dumbrăviţa, a anunţat că meciul de vineri, ora 15, cu Crişul Chişineu Criş, se va disputa fără spectatori!

De asemenea Petrolul a anunţat că meciul cu Ripensia va fi fără fani în tribune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.