Atenție! Din această seară, de la ora 22,00, nu se mai poate...

Atenție! Din această seară, de la ora 22,00, nu se mai poate circula liber pe străzi. Ce trebuie să știi despre restricțiile impuse de autorități

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne a anunțat acum două zile ordonanța militară numărul 2 privind limitarea răspândirii COVID 19. Printre altele, actul interzice circulația în grupuri mai mari de trei persoane și se interzice complet circulația pentru intervalul dintre orele 22.00 – 6.00, restricție care intră în vigoare începând cu această seară.

Astfel, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Nerespectarea prevederilor din Ordonanța militară se sancționează cu amendă de la 100 lei la 5.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 1.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.

După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz.


Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf (de mână). Mai multe despre aceste acte, inclusiv modele, puteți vedea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.