Atenție la „fake news”! Timișoara nu se închide UPDATE Reacția oficială a...

Atenție la „fake news”! Timișoara nu se închide UPDATE Reacția oficială a prefectului de Timiș

2
DISTRIBUIȚI

„Stop știrilor false! Timișoara NU se închide”, a scris pe pagina sa de Facebook Călin Dobra, președintele CJ Timiș și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Reacția vine după ce o știre falsă care anunța că armata urmează să închidă Timișoara a apărut în mediul online. Speculația a fost publicată de Tele Europa Nova pe Facebook, în jurul orei 18.00, însă link-ul care ducea la știre a devenit în scurt timp inactiv.

„Apar constant, mai ales în mediul online, fel de fel de informații, care au un singur scop: să creeze panică! Oameni buni, vă rog, informați-vă doar din surse credibile și asumate.


Deciziile se iau, în prezent, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în acord cu dispozițiile de la nivel național, și sunt comunicate de îndată pe toate canalele media! Este datoria noastră, a tuturor, să acționăm corect și eficient”, a mai transmis Călin Dobra.

UPDATE Institutia Prefectului Județului Timiș a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă că ”în niciun moment nu s-a luat în discuție măsura închiderii municipiului Timișoara, nici a intrării orașului în carantina”. Prefectul județului, Liliana Oneț a afirmat că ” până la această oră în județul Timiș au fost 5 persoane diagnosticate cu COVID 19, care sunt declarate vindecate și externate din spital, 436 persoane izolate la domiciliu și 57 persoane în carantină”. Reprezentantul guvernului în teritoriu face apel la calm, asigurând populația că situația este sub control, iar la ora actuală, în Timișoara nu există nicio persoană confirmată cu infectare cu COVID 19”.

2 COMENTARII

  1. De ce nu se publica si punctul oficial al televiziunii locale? Eu stiu ca in presa, atunci cand dai in cineva, e obligatoriu sa ai si punctul lui de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.