Aventură într-o zonă mirifică din „colțul muntos” al județului Timiș

Aventură într-o zonă mirifică din „colțul muntos” al județului Timiș

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1107926311">

O veche localitate din Timiș, aflată în zona montană din estul județului, este comuna Nădrag, așezată în văile închise de la poalele vârfului Padeș din Munții Poiana Ruscă.

Devenită aproape un orășel în anii în care aici exista o mică industrie, așezarea a intrat în declin după ce fabrica din localitate a fost transformată în fier vechi. De puțin timp, administrația locală încearcă să valorifice, în măsura posibilităților, frumusețea zonei și atracțiile sale turistice, puse în evidență și de un monument al turistului ridicat în munți, cu mai bine de un veac în urmă.

Oportunități ratate

Una din principalele ocupații a localnicilor a fost exploatarea minereului, în secolul al XIX-lea s-a constituit aici o societate minieră devenită ulterior o adevărată uzină, dar în anii `90 aceasta a fost închisă.

Încă din anii regimului comunist,  mai multe linii ferate care urcau pe mai multe văi spre munte au fost demontate, iar după închiderea fabricii „Ciocanul Nădrag”, calea ferată îngustă dintre Găvojdia și Nădrag, pe care circula, încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, o mocăniță căreia îi mersese vestea, a fost demontată, deși ar fi putut deveni o excelentă atracție turistică într-unul din cele mai frumoase locuri ale județului, care ar fi diminuat și prejudiciile pe care închiderea fabricii le-a adus așezării.

Un parc de aventură pentru turiști

Din dorința de a atrage cât mai mulți turiști în aceasă zonă de basm, în urmă cu doi ani, pe o suprafață de un hectar și jumătate din Poiana Negri, aflată în pădurea din vecinătatea localității, a fost amenajat un parc de aventură, administrat de primăria comunei, în care există mai multe trasee cu grade diferite de dificultate, dintre care două pentru copii și patru pentru adulți.

Parcul a fost dotat cu 64 de cățărători, traversări, platforme, săritoare și tiroliene și 40 de echipamente profesionale care asigură siguranța turiștilor.

Noile oferte ale parcului

Acesta este singurul parc de aventură din estul județului și în luna aprilie, va fi redeschis vizitatorilor. Parcul a fost extins și modernizat iar acum ocupă o suprafață de trei hectare, oferind vizitatorilor posibilitatea de a trăi o mulțime de senzații tari într-un minunat cadru natural.

Copiii și adulții dornici de aventuri se pot cățăra în copaci, tirolienele, săritoarele și noul tobogan pentru copii se numără printre principalele atracții iar cei care se mulțumesc să admire peisajul și să ia o gură de aer proaspăt se pot odihni pe băncuțele recent instalate în parc. Totodată, a fost modernizat și drumul de acces către parcul de distracții și au fost amenajate parcări pentru cei care vin cu mașinile. Anul trecut, parcul a fost deschis doar în zilele de duminică, dar ca urmare a numărului mare de  vizitatori veniți din întreg Banatul, se preconizează ca în acest an să poată fi vizitat și sâmbăta.

Surse foto: expressdebanat.ro, discovertimis.ro, facebook.com

1 COMENTARIU

  1. Aceeași administrație locală care nu da doi bani pe un mare om din localitate mai exact Nelu Balaș, oare de ce?
    Pentru cei ce nu știu cine este Nelu Balaș rog o cautare pe net, o sa înțelegeți de ce este apreciat de mine, de oameni de munte, de oameni importanți din tara, Europa și chiar Statele Unite

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.