Avertismentul experților în securitatea cibernetică: subiectul „coronavirus”, prilej de campanii frauduloase în...

Avertismentul experților în securitatea cibernetică: subiectul „coronavirus”, prilej de campanii frauduloase în mediul online

0
DISTRIBUIȚI

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitatea Cibernetică (CERT-RO) avertizează că interesul ridicat al publicului față de Coronavirus este exploatat de infractorii din mediul cibernetic și sporește numărul campaniilor de dezinformare.


Cel puțin șase tipuri diferite de malware au fost distribuite prin e-mail, mesajele având ca subiect Coronavirus. Cel puțin două operațiuni cu finanțatori statali au fost raportate la nivel mondial.

Infractorii din mediul cibernetic profită de contextul creat, încearcă să exploateze interesul ridicat al publicului atât față de răspândirea virusului, cât și față de metodele de infecție și prevenire a acestuia, și lansează campanii de tip scam sau malware, preponderent prin e-mail. Mai mult, experții în cybersecurity de la DomainTools atrag atenția asupra faptului că în ultimele săptămâni a crescut numărul înregistrărilor de noi domenii care au în denumire coronavirus sau covid. Monitorizarea lor a dus la concluzia că majoritatea sunt implicate în campanii malițioase.

Mai multe detalii despre acest subiect și o listă completă a campaniilor malițioase care se folosesc de subiectul COVID-19 puteți găsi pe site-ul oficial al CERT-RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.