Avertismentul medicului Musta: ”Coronavirusul se poate răspândi și prin praful ridicat de...

Avertismentul medicului Musta: ”Coronavirusul se poate răspândi și prin praful ridicat de vânt”

1
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, șeful șecției de boli infecțioase de la spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, avertizează că vântul poate duce la răspândirea coronavirusului și spune că este recomandată purtarea măștii de protecție pe stradă.


”Se știe că solul este puternic contaminat – picături de salivă, în urma strănutului, ajung pe pământ, oamenii scuipă pe jos. De aceea am făcut recomandarea ca atunci când ajungem acasă să dăm pantofii jos și să ștergem talpa cu o substanță dezinfectantă”, a declarat medicul.

Specialistul a explicat faptul că ” coronavirusul se poate răspândi și prin praful ridicat de vânt. Dacă solul este contaminat, vântul ridică multe particule, iar virușii sunt transportați existând riscul să ne contaminăm în timp ce mergem pe stradă, fără să avem vreun contact cu cineva, fără să ne dăm seama. Masca ajută dacă suntem pe stradă, totuși nu vine direct aerul în gură”. Virgil Musta a avertizat că masca chirurgicală nu protejează dacă stăm într-o încăpere, pentru o perioadă mai lungă, la o distanță mai mică de un metru și jumătate față de o persoană care este infectată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.