Bărbatul confirmat cu coronavirus, internat la Timișoara. Vecinii, izolați acasă

Bărbatul confirmat cu coronavirus, internat la Timișoara. Vecinii, izolați acasă

0
DISTRIBUIȚI

A patra persoană confirmată cu noul coronavirus a fost internată, marți, în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, iar în prezent nu are febră sau alte simptome ale bolii. Două familii care locuiesc în apropierea casei bărbatului sunt izolate la domiciliu, au transmis autoritățile.

Potrivit unui counicat transmis marți de Grupul de Comunicare Strategică, a patra persoană purtătoare a virusului COVID – 19 (coronavirus), pe teritoriul României a intrat în contact direct cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie.

„În urma confirmării contactării virusului de către cetățeanul din Timișoara, a fost luată decizia transportării acestuia cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.


În acest moment, acesta nu prezintă stări febrile sau alte simptome specifice infectării cu COVID-19 (coronavirus). Pentru cele două familii care locuiesc în proximitatea domiciliului bărbatului depistat pozitiv cu COVID-19 (coronavirus) a fost luată măsura auto-izolării la domiciliu, toate aceste persoane fiind monitorizate medical”, arată GCS.

Până în prezent, au fost prelucrate, în cele cinci centre de la nivel național, 551 de probe prelevate de la persoanele care au sosit în România din zone afectate sau care au intrat în contact cu persoanele confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea doar 4 au ieșit pozitive, restul de 547 de probe analizate fiind cu rezultat negativ, adică persoanele testate nu sunt purtătoare ale virusului.

GCS transmite că la nivel național sunt în carantină instituționalizată 37 de persoane, iar 9.639 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Despre primul pacient diagnosticat pe teritoriul României, tânărul din Gorj, GCS arată că acesta a fost declarat vindecat și urmează să fie externat.

„Precizăm că cele trei persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara și sunt în stare stabilă”, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.