DSP Timiș refuză testarea unui bulgar, venit din Anglia prin Germania, care...

DSP Timiș refuză testarea unui bulgar, venit din Anglia prin Germania, care a început să se simtă rău în arestul Poliției Timiș. Motivele invocate de medici

1
DISTRIBUIȚI

Tensiunea crește la Poliția Timiș în fiecare zi din cauza unui arestat bulgar a cărui stare de sănătate s-a înrăutățit în ultimele zile, dar DSP Timiș a decis să nu-l testeze pe motiv că nu se încadrează în definiția de caz a coronavirusului.

Ivan I. a fost reținut de polițiștii timișeni după ce a intrat în țară, la graniță descoperindu-se că pe numele său există un mandat european pentru executarea unei pedepse în Bulgaria. Din declarațiile sale, a ajuns în România după ce a călătorit prin toată Europa, din Anglia prin Germania. În 13 februarie când a fost reținut și adus la Centrul de Reținere si Arestare Preventivă, DSP Timiș a susținut că nu trebuie să fie luată nicio măsură specială deoarece a trecut prin Germania cu o zi înainte ca să fie considerată această țară zonă de risc.


Bulgarul nu a fost testat și nici nu s-au dispus de către DSP măsuri speciale.

Polițiștii, au decis totuși să-l încarcereze separat, dar, ulterior, bulgarul a fost, conform procedurilor legale, dus la audieri și apoi în instanță, la Curtea de Apel Timișoara unde s-a decis arestarea sa. În urmă cu trei zile, bulgarul a început să acuze stări de rău, inclusiv dureri de cap. I-a fost adus un combinezon de protecție, iar Poliția Timiș a făcut o nouă adresă către DSP Timiș, însă medicii de aici au tratat situația cu relaxare, neluând nicio măsură de a verifica dacă bărbatul este suspect sau nu de coronavirus. Asta în condițiile în care în arestul Poliției Timiș lucrează zeci de polițiști și sunt, la această oră, încarcerați aproape 30 de suspecți. În această situație, polițiștii încearcă să se protejeze cu măști, mănuși și dezinfectanți.

La solicitarea PRESSALERT.ro de a explica de ce nu s-au luat măsuri în cazul bulgarului, deși există o sesizare oficială de la Poliția Timiș în legătură cu schimbarea stării de sănătate, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănăte Publică Timiș, Cornelia Bubatu, a declarat că ”nu s-a dispus nicio măsură deoarece persoana respectivă a venit dintr-o zonă care nu este considerată de risc și era asimptomatic”. Ulterior, a revenit și a precizat că ”nu se încadrează în definiția de caz. Acuzele actuale pe care le face persoana respectivă nu fac parte din simptomele pentru coronavirus”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.