Centru de testare pentru coronavirus și la Maternitatea Odobescu din Timișoara

Centru de testare pentru coronavirus și la Maternitatea Odobescu din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Sprijin pentru medicii din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara în ceea ce privește depistarea persoanelor infectate cu coronavirus. Prefectura Timiș a informat că, astăzi, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, fiind puse în discuție o serie de măsuri urgente în contextul infecțiilor cu COVID-19.

„O primă problemă s-a referit la mărirea capacității laboratorului de analize de la Spitalul Victor Babeș, dar și dotarea unui alt laborator la Spitalul Clinic Municipal, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie.


De asemenea, Direcția de Sănătate Publică căută și alte laboratoare”, a informat Prefectura Timiș.

Potrivit primarului Timișoarei, Nicolae Robu, laboratorul va funcționa în cadrul Maternității Odobescu, unde vor fi montate două aparate pentru detectarea virusului COVID-19. „Se vor testa atât femeile însărcinate, cât și alte persoane care vor fi direcționate de către alte unități medicale. Această măsură vine în ajutorul cadrelor medicale de la Spitalul Victor Babeș”, a precizat Nicolae Robu.

De asemenea, o altă temă abordată în cadrul ședinței de astăzi de la Prefectura Timiș s-a referit la colectarea deșeurilor provenite din centrele de carantinare. Astfel, au fost găsite două firme care se vor ocupa de această problemă, Pro Air Clean și Ecolect. „Acestea și-au oferit serviciile gratuit, pentru a veni în sprijinul autorităților”, a informat Prefectura Timiș.

Totodată, reprezentanții instituției transmit că a fost operaționalizat încă un număr de telefon al Direcției de Sănătate Publică în cadrul Centrului Județean de Coordonare, care funcționează la sediul ISU. Acest număr de telefon, împreună cu cele două ale ISU, sunt destinate persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.