Centrul de coronavirus Timişoara, al doilea cel mai aglomerat din ţară

Centrul de coronavirus Timişoara, al doilea cel mai aglomerat din ţară

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara, transformat în centru pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, are, în acest moment, 32 de persoane internate, opt persoane declarate vindecate fiind externate până ieri. Alte aproape 300 de persoane aşteaptă rezultatele testelor.

Dintre cele 32 de persoane confirmate cu noul coronavirus şi internate acum la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, 16 sunt din judeţul Hunedoara, potrivit autorităţilor de aici.


Printre acestea se află un parlamentar PNL, dar şi primarul Devei şi administratorul public al oraşului.

Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara au declarat că în pavilionul amenajat pentru bolnavii de coronavirus mai sunt disponibile acum 28 de locuri, dar că întreg spitalul va fi dedicat acestor cazuri.

„Avem 32 de pacienţi internaţi la ora actuală şi două suspiciuni care vor fi confirmate sau infirmate în cursul zilei de astăzi. Pe etajul pe care l-am pus la dispoziţie mai avem 14 locuri disponibile, mai avem 14 rezerve în zona tampon şi mâine eliberăm şi celelalte etaje ca să fie spitalul dedicat numai infecţiilor cu noul coronavirus. (…) Ceilalţi pacienţi (n.r. cu alte afecţiuni) care pot fi externaţi vor fi externaţi. Cei care mai necesită terapie vor fi mutaţi la alte spitale”, a declarat, pentru Mediafax, dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor DSP Timiş, duminică la prânz, 285 de probe erau prelevate şi se aşteaptă ca testele să intre în lucru.

Toate persoane confirmate cu noul coronavirus din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.