Primul eşec în „era Benga” pentru ASU Politehnica a venit la Chiajna....

Primul eşec în „era Benga” pentru ASU Politehnica a venit la Chiajna. Gazdele, bănuite de mici tertipuri

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” s-au prezentat într-adevăr mai bine decât cu Rapidul acasă în deplasarea din Ilfov, dar a sfârşit prin a fi învinsă de o formaţie din zona inferioară a clasamentului care nu a impresionat deloc. Concordia Chiajna a avut puţine şanse la poarta lui Murariu, dar a concretizat în două rânduri, în timp ce ASU Politehnica a reuşit doar temporar să restabilească egalitatea. S-a încheiat 2-1 pentru gazde, deşi alb-violeţii au avut mai multe oportunităţi de a marca.

Meciul de la Chiajna a avut şi câteva aspecte inedite, subliniate pe transmisia live asigurată de suporterii bănăţeni. Deşi amfitrionii evoluează de obicei în alb-verde, la acest meci acasă ei s-au prezentat într-un echipament alb-negru, obligându-i pe oaspeţi să-şi combine tricourile şi şorturile pentru a nu se crea o confuzie mare. De asemenea, pe tabelă în dreptul oaspeţilor a fost afişată toată prima repriză stema concitadinei ACS Poli, organizatorii scuzându-se că a fost o eroare şi abia după pauză a apărut afişajul corect.

Pentru formaţia aflată înaintea rundei în zona retrogradării, meciul a început excelent. În minutul 14 Murariu a respins de sub transversală, dar din cornerul rezultat B. Vişan a punctat nestingherit din centrul careului, cu capul, uşor pe direcţia goalkeeperului. Fundaşul gazdelor, la bucurie, a încercat apoi să provoace galeria viola, sprijinită de un număr important de „fraţi” rapidişti.

A fost nevoie de acest gol ca ASU Poli să dea semne de poftă ofensivă în noul an.


Dar şansele au venit greoi la început. Mai degrabă la ezitările celuilalt portar, Costache. Nici arbitrajul nu a fost cel mai bun, Sofran a văzut gratuit un galben pentru un henţ involuntar în jumătatea adversă. În finalul reprizei, Mera a punctat cu capul în urma unui corner, dar de la margine s-a indicat că balonul a depăşit suprafaţa terenului în aer şi golul nu a contat. Apoi, Săulescu a reluat puţin cu capul peste transversală la încheierea primei părţi.

Repriza secundă nu a fost asaltul care se prefigura la poarta Chiajnei. Axente a încercat în minutul 54, din unghi, să-l surprindă pe Costache, dar acesta s-a revanşat cu o intervenţie bună. În fine, zece minute mai târziu, Mircea Axente a reuşit să egaleze în urma unei curse încheiate cu o centrare a lui Jurj. Atacantul a preluat larg, dar a avut timp suficient să trimită mingea pe lângă portar din marginea careului mic.

Peste doar şase minute însă, la una dintre puţinele faze pe care le-a mai avut Concordia, Tîrcoveanu a marcat un gol de senzaţie, din lovitură liberă de la distanţă, minge pe care Murariu nu a reuşit să o ajungă lângă bara din stânga sa. La 2-1 ASU Poli a căutat să revină iarăşi pe tabelă, dar nu a mai avut cu adevărat şanse mari de a înscrie. Doar câteva mingi aruncate şi faze la care s-a cerut penalti. 11 metri s-ar fi putut acorda însă cu un minut înainte de golul victoriei Chiajnei, când Mera nu a ajuns la o minge deviată de Codrea, pentru că a fost busculat la bara a doua.

ASU Poli pierde primul joc sub comanda lui Tavi Benga şi după o iarnă în care a visat că poate spera la poziţiile fruntaşe, se poate teme din nou de plutonul care avansează din spate. Azi, timişorenii au încasat o cincime din golurile primite în precedentele jocuri, având acum 12 încasate! Sâmbăta viitoare pe „Ştiinţa” e aşteptată Turris Tr. Măgurele, o altă „nucă” tare.

Concordia Chiajna: Al. Costache – Borţa, Cucu (cpt.), Vişan, Nivaldo – Diogo Rosado, D. Mihalcea, Tîrcoveanu – Hristov (78, Bari), Safsaf (90+5, Oanea), An. Burlacu (65, Gliga). Pe bancă: Greab – Odibe, I. Păun, R. Ivan. Antrenor: Florin Bratu

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, S. Popovici – D. Codrea, A. Ignea – Săulescu (77, Al. Pop), Al. Munteanu (72, A. Manea), Sofran – Axente. Pe bancă: M. Contra – Coadă, D. Radu, F. Trip, Dros. Antrenor: Octavian Benga

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.