Cineaștii din vestul țării, invitați să-și înscrie creațiile la Festivalul „Très Court”

Cineaștii din vestul țării, invitați să-și înscrie creațiile la Festivalul „Très Court”

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Internațional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj „Très Court”, apărut la Paris și ajuns la cea de-a XXII-a ediție, este un eveniment organizat între 5 și 14 iunie, când în aproape 100 de orașe din Franța și alte 23 de țări, filme de foarte scurt metraj sunt difuzate simultan iar cele mai bune filme – în jur de 50 – sunt selectate pentru competiția internațională.

Ca în fiecare an, Institutul Francez lansează o nouă provocare pentru competiția românească, atât profesioniștii cât și amatorii fiind invitați să spună o poveste în maximum patru minute. În afara competiției internaționale și a celei românești, există o selecție pentru copii, una feminină și feministă și o alta de filme foarte scurte franțuzești.


Festivalul prezintă peste o sută de filme de diferite genuri, de la ficțiune la documentar, animație sau clip, iar în luna aprilie, un juriu format din specialiști ai audiovizualului, membri ai rețelei culturale francofone și parteneri, va selecționa în jur de 20 de filme românești care vor alcătui selecția „Around the Très Court Romania 2020”. Aceasta va fi proiectată în perioada festivalului în 20 de orașe participante și va fi supusă votului spectatorilor din toată țara.

Filmele românești selecționate vor concura pentru marele premiu, decis de juriul festivalului, și pentru premiul publicului, care va fi decernat pe baza voturilor spectatorilor de la fiecare proiecție din România, câștigătorii urmând să intre în posesia unui trofeu și a unui smartphone 4G, oferite de Orange. Un premiu special este oferit de Organizația Internațională a Francofoniei celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză și abordează una din temele care au în vedere drepturile omului, pacea și democrația, diversitatea lingvistică și culturală, dezvoltarea solidară și durabilă sau educația și formarea.

Competiția este deschisă atât profesioniștilor cât și amatorilor iar data limită de înscriere este 12 aprilie. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.trescourt.com/ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.