Conducerile a două spitale din Timișoara, eforturi mari pentru a asigura echipamentele...

Conducerile a două spitale din Timișoara, eforturi mari pentru a asigura echipamentele de protecție necesare personalului medical

1
DISTRIBUIȚI

Două unități medicale din Timișoara fac eforturi mari, astfel încât să le poată asigura angajaților echipamentele de protecție necesare. Asta în condițiile în care cererile de mănuși de unică folosință, măști, combinezoane sau dezinfectante a crescut atât de mult, încât s-a îngreunat procesul de achiziționare al lor.

Ramona Gîdea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timișoara, ne-a declarat că, în acest moment, în magazia unității medicale nu se mai găsesc echipamente de protecție, dar că în toate secțiile există măști și mănuși suficiente.

„Am făcut solicitări în SEAP și așteptăm să mai ajungă marfa. Având în vedere că situația e așa cum e, pe stocul magaziei nu sunt echipamente, dar sunt repartizate în uz. Astăzi așteptăm să mai primim măști de protecție. Situația este una complexă, nu putem spune că nu avem deloc, dar nici că am fi pregătiți pentru stocuri, să tratăm pacienți cu Covid, noi nefiind spital care să se ocupe cu asta. Împărțim la toată lumea, avem comenzi care mai trebuie să intre. Noi am primit de la Institutul Național un ghid de utilizare a echipamentului de protecție. Atât timp cât nu avem pacienți cu infecții respiratorii, pentru că și până în prezent infecțiile respiratorii și gripa s-au raportat, se face zilnic triajul personalului și triajul pacienților. Nu se internează decât situații de urgență. Singurii care au nevoie de echipamente de protecție sunt cei din triaj, pentru că pe secție dacă nu ai caz, nu ai de unde să ai contaminare.


Conform reglementărilor, ar trebui să poarte doar cei expuși. (…) Ne organizăm și facem demersuri ca angajații noștri din punctele cheie ale spitalului să aibă echipamente de protecție de care au nevoie, cei aflați din prima linie”, a explicat Ramona Gîdea.

Pe de altă parte, directorul Spitalului CFR din Timișoara, Marius Olaru, ne-a declarat că unitatea medicală nu stă bine din punct de vedere financiar, dar că sunt echipamente de protecție pentru angajați, deocamdată.

„Nu cred că se pune problema să aibă vreun spital suficiente materiale de protecție. Avem în acest moment echipamente date în consum, suntem oricum cu bugetul destul de rău și așteptăm să vedem dacă vor veni cele de pe Ordonanța 11, iar noi, cu ajutorul ordonatorului principal de credite (n.r. Ministerul Transporturilor), vom pune bani pe această poziție, pentru a cumpăra. În acest moment, toată lumea are, inclusiv partea de combinezoane”, a precizat Marius Olaru.

În aceste condiții, recent, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul CFR din Timișoara, în vederea achiziționării materialelor necesare.

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, spune că nu sunt probleme, în acest moment, în ceea ce privește echipamentele de protecție.

„Avem, deocamdată, și toată lumea dorește să ne ajute, mai primim din stânga, din dreapta. Deocamdată, ne descurcăm, am primit și din donații. La început am cumpărat un număr mai mare. Noi avem bani să cumpărăm, dar încă nu avem oferte concrete. O companie urmează să primească un număr mai mare de măști și atunci ne vor da și nouă”, a adăugat Virgil Musta.

1 COMENTARIU

  1. Ce frumos minte această doamnă, probabil să-și păstreze postul călduț, unde au fost repartizate măștile și mănușile doamnă, la UPU Municipal primim o mască pe tura de12 ore, mănușile o să le spălăm, de ce nu spuneți stimată doamnă ca pe tot Spitalul Municipal aveți doar 3 combinezoane, nu mai vorbim de amărăti de doctori și asistente de pe alte secții, cum ar fi cardiologia de la Ascar care nu au primit măști și mănuși, de unde au demisionat doctori că nu au echipament, mai și amenință șefi că dacă nu le convine să plece acasă, o să plecăm, azi a plecat o colegă de la județean, că șeful a ordonat un consult, a cerut echipament iar acesta a pus-o să și dea demisia, e dezastru în spitale cu dotarea….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.