Ce înseamnă activarea Planului Alb la cel mai mare spital din vestul...

Ce înseamnă activarea Planului Alb la cel mai mare spital din vestul țării. Știrile false despre coronavirus la ”Județean”, demontate de manager

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul Județean Timișoara este unul dintre primele instituții medicale din România care a interzis vizitele, în contextul epidemiei de coronavirus. S-au luat toate măsurile, însă posibilitatea ca virusul să se strecoare în interiorul instituției nu poate fi anulată pe deplin.

S-au răspândit zvonuri cum că în interiorul „Județeanului” ar fi contactat coronavirusul fie o asistentă, fie un medic. Nimic adevărat, însă dacă ar fi existat o astfel de situație ar fi fost activat așa zisul Plan Alb. „Toată lumea a auzit de planul roșu, acesta este Planul Alb de răspuns al spitalului. Este echivalentul planului roșu, dar în spital. În astfel de situații de criză planul alb are două nivele de activare. Există Planul Alb de cod galben, atunci când se activează doar la structura de primiri urgențe și Planul Alb de cod roșu, care implică tot spitalul, începând cu aprovizionarea și terminând cu purtătoarea de cuvânt, șeful de secție pe oricare dintre secțiile spitalului”, a explicat șeful UPU-SMURD, Mihai Grecu, invitat la PRESSALERT LIVE.

Pentru a fi cât mai pregătiți, la nivelul Spitalului Județean Timișoara au fost efectuate acțiuni de responsabilizare.


„Facem responsabilizare și pe partea de protocoale. Protocolul e clar, când ai o suspiciune suni la medicul infecționist, apoi DSP-ul și ISU dacă e nevoie. Infecționistul face anchetă epidemiologică și stabilește sau nu dacă pacientul se încadrează în suspiciune adevărată”, a spus Raul Pătrașcu, managerul de la „Județean”.

Zvonurile că în Spitalul Județean Timișoara personalul medical ar fi contactat coronavirusul au fost doar niște speculații puerile, fără justificare. „S-a creat o panică generalizată pentru că o colegă asistentă a avut dureri de cap. A sunat la 112 și colegii i-au spus că nici măcar nu trebuie să se panicheze. Iar în cazul medicului, el a avut exces de tuse pentru că e fumător”, a dezvăluit Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, referindu-se și la fake news-urile care circulă pe rețelele de socializare. Vă reamintim că o instituție de presă a răspândit o astfel de știre falsă cum că armata ar închide Timișoara. „E important să respectăm informațiile aflate în spațiul public”, a subliniat Pătrașcu.

Starea de tensiune persistă printre personalul medical întrucât aceștia sunt expuși continuu la îmbolnăvire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.