Coronavirusul va crește șomajul din Timiș. Angajatorii vor să scape de salariații...

Coronavirusul va crește șomajul din Timiș. Angajatorii vor să scape de salariații deveniți inactivi

1
DISTRIBUIȚI

Coronavirusul crește șomajul în cel mai vestic județ al țării. Angajatorii sunt afectați de lipsa activității și nu au ce să le dea angajaților de muncă. Salariile trebuie plătite, chiar dacă veniturile s-au diminuat substanțial, cel puțin pentru o perioadă.

Angajatorii caută modalități de a se debarasa de mulți dintre angajați. „Cred că da, va fi o creștere a șomajului. M-au sunat mulți angajatori să mă întrebe ce să facă cu salariații.


S-au anulat evenimente, nu mai au ce să le dea de muncă. Au întrebat ce posibilități au de a renunța la salariații respectivi”, a spus Ileana Tomoiagă, inspector-șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș.

Angajatorii au mai multe posibilități, iar unele dintre ele ar fi satisfăcătoare și pentru angajați, care nu ar fi lăsați cu ochii în soare. „Există mai multe posibilități. Una e ca salariatul să facă cerere de concediu fără salar, dar asta ar însemna și că nu ar avea asigurările plătite la stat. mai există posibilitatea așa zisului șomaj tehnic, când angajatorul ține salariații acasă și este obligat să le plătească 75% din bani, iar salariații sunt la dispoziția lor. Ar mai fi concedierea individuală sau concedierea colectivă, la care angajatorii pot apela”, a explicat Ileana Tomoiagă, seara trecută, la PRESSALERT LIVE.

Totuși, pentru cei care vin la muncă, „angajatorii au obligația să le pună la dispoziție măști, mănuși, soluții dezinfectante, cam asta ar fi sarcina. Salariații trebuie să respecte aceste norme și tot ce se aude la televizor ca recomandare de la specialiști, pe care, dacă le respectăm, avem șanse mai puține să ne infectăm cu coronavirus”, a menționat Ileana Tomoiagă.

1 COMENTARIU

  1. Angajatorii vor sa scape si de angajatii utili, cu salarii mari, ca in capul lor profitul se face pe reduceri de personal. salarii de nimic, etc…cu sa mai aiba patronul un X6 daca da salarii de 1000E la angajati? Acolo unde chiar se merita si se poate (cunosc cazuri cu duiumul) …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.